keresés

2017. november 14., kedd

No de mi is az a Twitch tv?


Kevesen ismerik ezt a világot, amely annyi mindent hordoz magában. Az ebben a témában való informálás érdekében szeretnék belemenni a "kockák televíziózásának" bugyraiba. De mi is ez az egész?
Egy olyan videó megosztó oldal ahol élőben vagy videók formájában követheted a játékokat és azoknak fejlődését "playerek" vagy játékosok által. Ez számukra olyan, mint másoknak egy focimeccs a tévében. Nézzük, élvezzük, tanulunk belőle és leköt minket. Ingyenesen készíthetsz magadnak profilt, lájkolhatsz, követhetsz csatornákat és akár nyereményeket nyerhetsz vagy pénzt is kereshetsz vele. Micsoda???? Hát ,akkor ez pont olyan mint a youtube!!!- gondolhatnátok, de ez csak részben igaz. Ezen a felületen nincsenek filmek, videóklippek, vicces failarmy videók, csak egyszerűen gameplayek (általában). Az anyagi juttatás is egészen másként van megoldva mint a jútbobon ugyanis itt nem azért kapod a pénzt, hogy mennyien kattintottak a videódra mennyi feliratkozód van, hanem úgynevezett donate-ek formájában. Ez annyit tesz, hogy adakoznak, pénzt ajándékoznak a nézők ha tetszik amit látnak és szeretnék támogatni a videózásodat, csatornádat.Nagyobb cégek is felfigyeltek a reklámozási felület ezen új formájára így sok videóst (megfelelő nagyságú nézősereggel persze) a legújabb számítógépes alkatrészekkel, monitorokkal, egerekkel vérteznek fel és csak annyit kérnek, hogy a készítő mondja el miért is olyan jó ez a termék/ miért érdemes pont azt választani. Nem nagy ár a multi cégeknek egy 200.000 forintos RAM mondjuk (főleg a mai reklám felületek áraihoz képest) és mégis remek közönség orientált reklám. Hiszen ki más venne meg egy ultra high-tech egeret, mint egy olyan személy aki maga is gyakran sőt szinte csak ilyen egeret használ. Ez egy nagyon szép gesztus és kellemes csalódás az eddig tapasztalt clickbaites rendszerhez képest.
Képtalálat a következőre: „twitch fails”
 DE! Most jöjjenek a hátulütői a dolognak, hiszen manapság semmi sem lehet tökéletes. Vannak olyan (általában nőnemű) videósok akik a sok szerencsétlen kiéhezett kockán akarnak meggazdagodni azzal, hogy egyszál bugyiban és melltartóban készítik a videóikat, erotikus táncokat lejtenek a képernyők előtt tehát (új magyar szó!) elkurvítják az egészet. És ebből szedik meg magukat! Szép életcél nem?
 Pedig van aki minőségi munkát csinál szórakoztat, okít a játék apróbb trükkjeire és megéri támogatni, mert tudod hogy jó helyre megy a pénzed. És itt hozzáfűzném, hogy a néző dönti el mennyivel támogat egy videóst. Ezeket élő adásokban még ki is szokták írni és meg is szokták köszönni ott helyben a videósok. Persze volt már olyan, hogy egy srácot megkértek hogy 50 dollárért hagyja abba az egész videózást mert ennek se vége se hossza (zárójelben megjegyezném, hogy megkapta a pénzt és azóta nem videózik.). Ha bármi kérdés merül fel bennetek akkor, a kontaktjaik szívesen segítenek a gondotokon itt. Remélem érdekes volt egy picit belelátni ebbe a kis világba, amely annyi embernek okoz örömöt ebben a mai világban.
Képtalálat a következőre: „twitch”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése