keresés

2017. november 14., kedd

Tovább emelkedik a Bitcoin

Előző posztomban már ismertettem a Bitcoin árának hatalmas ugrását évekre visszamenőleg, ám ami most egy hónap alatt történt az eléggé drasztikus ; ugyanis egy hónap alatt több mint 40%-os emelkedést figyelhetünk meg. Ezzel egyetemben több más Bitcoinhoz hasonló valuta is növekedést mutat, legszembetűnőbb a Bitcoin Cash amit a Bitcoin egyik "leányvállalatának" hívhatunk.

Minek tulajdoníthatjuk ezt a nagy szintű növekedést ?

 Röpködtek a hírek jobbra-balra, spekulációk láttak napvilágot , de egy stabil lábakon álló hír meghatározta a Bitcoin sorsát. Az előző hetekben kijelentették, hogy reformálják a kódot amivel Bitcoint lehet generálni, ezzel megkönnyítve a Bitcoin előállítását. A "Segwit2x" -re hallgató frissítés előzőleg November 16-ra volt meghírdetve, azonban valami technikai malőr miatt nem belátható időn belül később fog megtörténni. A frissítésben megnövelték volna a hash-láncok hosszát megduplázva a teljesítményt 1MB-ról 2 MB-ra.  Abban a pillanatban amikor ez a hír napvilágot látott , elkezdett esni a Bitcoin értéke.

Ezzel megegyezően a Bitcoincash  rohamosan növekedni kezdett. Bitcoin generálása során a minerek olyan akadályba ütköznek, hogy nem elég hosszú a hash-lánc. Ezért is örültek meg nagyon amikor bejelentették a frissítést , ami 2 MB-ra,tehát duplájára növelné ezt a lánc hosszát. Az 1 MB-os limit hatására a tranzakciók drágábbak lettek és sebességük is lassú volt. Ennek eredményeként egy alternatív Bitcoin valutát hoztak létre ami a hash-láncot már 8 MB-ra növelte. Ez év augusztusában A Bitcoin Cash elszakadt a Bitcoin-tól és önálló kriptovalutának deklarálta magát. Míg júliusban 400$ között mozgott egy Bitcoin Cash ára , a hétvégén hullámvasút szerűen változott az ára : elérte a 2800$-os csúcsot, majd visszaesett 1300$-ra ahol az ára stabilizálódott.

Riválisok

Kriptopénz világában a Bitcoin egyeduralkodó. Legnagyobb versenytársának az Ethereumot tartották, azonban most ,hogy kivált a Bitcoin Cash , valószínű, hogy átveszi az Ethereum helyét. Az Ethereum 2015 nyarán jelent meg, jelenleg második helyen áll a top 10-es listán 31 milliárd dolláros összértékkel.

Jelenleg harmadik helyen a Bitcoin Cash áll de valószínűleg nem sokáig. Idén augusztusban lett önálló kriptovaluta , 27 milliárd USD összértékkel. 

A lista hatodik helyén áll a Dash
korábban Xcoin névre hallgatott, 2015 októberében tért át eddigi nevére. Habár csupán
3,3 milliárd USD-s összértékkel bír, 429$-os jelenlegi árfolyamával és a növekedésével bátran mondhatjuk, hogy egyhamar nem fog kihalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése