keresés

2017. november 5., vasárnap

Vége az alsó és közép kategóriás telefonoknak, irány a "zászlóshajók" felé?


Vége az MS stratégiájának, hogy csak belépő és közép kategóriában akarnak telefont árulni. Talán ők is ráéreztek ebben az időszakba, hogy nem feltétlenül tud ebben a kategóriában eredményt elérni. Ezért mélyebb vizekre eveztek azzal, hogy "flagship" telefont készítettek. Ez egy elég rizikós lépés volt tőlük, mivel mióta felvásárolták a Nokiát azóta igencsak mélyre kerültek az eladások terén és a felhasználók is kezdtek elpártolni tőlük. Ezért elég rizikós lépésre szánta el magát a vállalat. De azt remélték, hogy ez elhozza a nagy áttörést a 950, 950xl (flagship) telefonok.



Milyen technológiákkal látta el a Microsoft a 950XL-t?
-  AMOLED panel (Kijelző)
-  Írisz szkenner (Windows Hello)
-  PureView technológia
-  QI töltés

Continuum


A continuumal gyakorlatilag egy "teljes" értékű PC-t kaphatunk, viszont ennek vannak korlátai, mint például nem minden program működik ezzel a megoldással, csak az univerzális appok. A Microsoft nehezítésképpen nem jelzi nekünk ezeket az applikációkat. A continuumot miracasttal vagy display dockkal lehet használni. Ez a megoldás azt a célt szolgálja, hogy egy teljes értékű, könnyen hordozható PC-t kapjunk. Viszont a Microsoft ezt a megoldást csak a 2015-ben bemutatott két készülékkel működik és a  displaydockot csak plusz pénzért lehetett megvásárolni.



Veletech 2015


2015 novemberében a PlayIT-Veletech kiállításon ki voltak állítva a MS legújabb készülékei viszont ezeken csak demók futottak ezért sok mindent nem lehetett kideríteni a telefonokról ez által, viszont a standnál álló promótertől sikerült elkérni 950XL-jét és a Continuumot is sikerült ez által kipróbálnom. Ez alapján szerintem egy igen jó készüléket rakott össze az MS. Az egyetlen igazi problémája az ára volt 650 dollárt kértek el az XL-ért és 99 dollár volt maga csak a continuum. Összegzésként ez a két modell teljesen korrekt volt, viszont a legnagyobb gond az ár/érték arányával volt gond, voltak sokkal jobb Androidos és IOS telefonok amik már bizonyítottak, az MS viszont egyrészt nem tett le még szinte semmit és a felhasználók vagy nem ismerték a telefonjaikat vagy elpártoltak tőlük.

Egy szó mint száz nagyon úgy tűnt, hogy az MS-nek ez az utolsó húzása a piacon és ha ez nem sikerül, akkor kiszállnak a versenyből és eldobják a telefonos projektjüket.

Forrás

Lumia Árak(Ars Technica)
Continuum(Mobilarena)
Lumia 950XL Teszt(Mobilarena)
Piaci Részesedés(Statista)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése