keresés

2013. november 14., csütörtök

Az örök klasszikus - Windows XP

A Windows XP története kezd kicsit a Nokiáéra hasonlítani. Azzal a különbséggel, hogy a Nokiákhoz manapság már nem ragaszkodunk annyira. Az XP bemutatása idejében (2001) a legmodernebb, és a legjobban kihasznált platform volt, de azóta eljárt felette az idő, és az új rendszerekkel sokkal egyszerűbbek, gyorsabbak az adott munkafolyamatok.
A helyzet azonban érdekes, hiszen az Index szerint a magyar kis- és középvállalkozások nagy része továbbra is ezt a már kissé elavult operációs rendszert használja. 2014. április 8-ától viszont a Microsoft már nem nyújt támogatást ezeknek a felhasználóknak, a biztonsági frissítések sem lesznek elérhetők.
A kérdéskörben a Microsoft 500 válaszadóval végzett felmérést. Ebből kiderült, hogy a felhasználók 62%-a már értesült a támogatás megszűnéséről, 42% pedig azt is tudta, hogy az Office 2003 támogatása is meg fog szűnni.
A legtöbben tehát tisztában vannak az XP további alkalmazásának veszélyeivel, de ennek ellenére még maradnak a jól bevált rendszer mellett, legfőképp anyagi (átállás költségei) és kényelmi (szükséges alkalmazások megléte XP-re) szempontok miatt.
Egy másik cikkben szintén arról olvashatunk, hogy nehezen válunk meg a megszokottól. Eszerint az asztali elterjedések a következőképp oszlanak meg:
 - Windows 8: 8,02 %;
 - Windows XP: 31,42 %;
 - Windows 7: 46,39%.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése