keresés

2013. november 14., csütörtök

Hamburg adatvédelmi biztosa és az iphone ujjlenyomat-leolvasója

Nem javasolja az új Iphone 5S okostelefon ujjlenyomat-leolvasójának használatát Johannes Caspar professzor, Hamburg német tartomány adatvédelmi és információszabadsági megbízottja.
„A biometrikus jegyeket nem lehet megváltoztatni, azok végigkísérnek bennünket egész életünkben. Az ujjlenyomatot nem lenne szabad mindennapos használatba venni azonosításra, különösen akkor nem, ha az adatokat el is mentik” – mondta a Spiegel Online-nak.
Johannes Caspar nem tartja meggyőzőnek az Apple érvét, hogy az adatokat csak a készülékben tárolják. „Egy átlagos felhasználó egyáltalán nincs abban a helyzetben, hogy felügyelni tudja, milyen alkalmazás milyen adatokhoz fér hozzá, és milyen információkat olvas ki készülékében” – mondta. „A technikai megoldásokban még azelőtt sem lehetett megbízni, mielőtt fény derült volna az amerikai PRISM kémprogramra” – tette hozzá.

Az Apple az Iphone 5S bemutatóján azonban hangsúlyozta, hogy sem a készüléken futó alkalmazásoknak, sem az alkalmazás fejlesztőknek nem ad hozzáférést a Touch ID funkcióhoz. Ujjlenyomattal kizárólag a telefonzárat lehet feloldani és vásárlásokat hitelesíteni az Apple-nél.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése