keresés

2013. november 17., vasárnap

Iszunk vagy posztolunk?



Képzeljük el a következő szituációt: Egy szombat este a barátaiddal szórakozol. Jól érzitek magatokat. Iszogattok, beszélgettek, pletykálkodtok, és közben folyamatosan a telefonodon ellenőrzöd, a legújabb státusz frissítéseket. 5- 6 pohár után a fejedben feltör egy ötlet, egy gondolat vagy egy mondat. Úgy érzed sürgősen meg kell osztanod a nagyérdeművel. …


Legtöbben már éltünk át hasonló helyzetet telefonnal, a szociális médiával és persze az alkohollal kapcsolatban is. Az Entrepreneur.com – ról származó infografika néhány tanulságos példát nyújt, hogy miért is kéne a telefonunkat kikapcsolni, egy ilyen mulatozás alkalmával, vagy miért kéne megállnunk az óvatlan „posztolgatásokat”.

A részegen való tárcsázás kevésbé volt kínos azelőtt, mint ma a meggondolatlan „állapot jelzés” vagy posztolgatás, „commentelés”. Ha részegen hívtál fel valakit, másnap elnézést kérhettél tőle vagy egyszerűen nem hívtad többé, kettőtök ügye volt. De a Facebook és a Twitter idején a megosztott,  hanyag „gondolatot” mindenki látja, így sokkal de sokkal kínosabb. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése