keresés

2013. november 14., csütörtök

Nem is olyan felelőtlenek a tinik

A külső szemlélők számára teljesen felelőtlennek tűnő adatmegosztási szokásaik miatt sűrűn éri kritika a tinédzsereket, ám a Pew Research csütörtökön közölt kutatási eredményei alapján ezen a téren a vártnál jobb a helyzet.
A vállalat telefonon 802 fő 12-17 éves amerikai tinédzsert keresett meg a privát szférás kutatás során, közülük 58 százalék már telepített külsős fejlesztésű programot a telefonjára vagy táblagépére. A táborukon belül közel sem katasztrofálisak az eredmények: 26 százalék már törölt túlzott adatgyűjtés miatt alkalmazást, 51 százalék pedig inkább nem telepített programot annak tolakodónak tűnő engedélykérései miatt.
A tinik 46 százaléka már tiltott le GPS-hez való hozzáférést, hiszen nem voltak elragadtatva az ötlettől, hogy más személyek vagy vállalatok nyomon kövessék őket. Többen említették, hogy csak akkor engedélyezik az alkalmazásoknak a földrajzi koordinátákhoz való hozzáférést, amennyiben erre feltétlenül szükség van a működésükhöz.

A GPS-es követéstől a lányok félnek jobban: 59 százalékuk tiltotta már le a helymeghatározást, a fiúknál 37 százalékos az arány.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése