keresés

2013. november 25., hétfő

Android a mobilpiac csúcsán

Az okostelefonok világában az Android tör az élre, e hónapban átlépte a 80%-os részesedést. Ezt az adatot az amerikai International Data Corporation hozta nyilvánosságra, melynek korábbi felméréséről szólt a legelső bejegyzésem.
A harmadik negyedévben összesen 261,1 millió készüléket dobtak piacra, aminek 81%-a, vagyis 211,6 millió Android rendszerrel van felszerelve. Az eladások is hasonló mintát követnek. Ezek száma közel 40%-kal nőtt, és ennek kicsit több mint 51%-a androidos készülék. Az ár viszont átlagosan 12,5%-kal csökkent az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. Az iOS már nem áll ilyen fényesen. Bár tavalyhoz képest körülbelül 7 millióval több készüléket adtak el idén, ez 25,6%-os növekedés, de ez mégis elmarad a piac 39,9%-os emelkedésétől, így összességeben 14,4%-ról 12,9%-ra csökkent a piaci részesedése.
A Windowsszal futó készülékek nagyon jól teljesítettek az eladás tekintetében, a tavalyi 3,7 millió eladott készülék után idén, 9,5 millió darabot sikerült értékesíteni. Ez 156%-os növekedés, a világpiacon azonban mindössze csak 3,6%-ot jelent. 
A BlackBerry összesen 1,7%-ot birtokol, a tavalyi 4,1% helyett, más operációs rendszerek pedig az 1%-ot sem érik el az egy évvel korábbi 4,5% után.

Forrás: Gazdasági rádió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése