keresés

2013. november 25., hétfő

Snapchat


A Snapchat elnevezést kapott alkalmazással olyan videók küldése lehetséges melyek a megtekintés után pár perccel törlődnek. A felhasználók és a befektetők is egyaránt odavannak az új alkalmazásért.

A Snapchat a Stanford egyetem hallgatóinak a szüleménye, és 2011 –ben látott napvilágot iOS –en. Az applilkáció lényege, hogy képeket és videókat rögzíthetünk, melyeket szöveggel, ikonokkal vagy rajzokkal egészíthetünk ki és az általunk meghatározott célközönségnek küldhetjük el, ám , még azelőtt, hogy elküldjük megadhatjuk, hogy hány másodpercig lehessen megtekinteni a videót, mielőtt megsemmisíti önmagát. Így eltűnik a készülékről, de még a szolgáltatás tárhelyéről is. 

Ez az új alkalmazás teljesen szemben áll a közösségi média „eddigi„ tevékenységével, illetve mondanivalójával. A Snapchat „a pillanatot élteti.” Az eddigi like-ok, megosztásokkal szemben állnak az elkészített rövid élettartamú screenshottok. Valószínűleg ezért lett olyan népszerű. 

2012 májusában még csak 25 üzenetet küldtek el rajta másodpercenként, novemberre azonban az elküldött fotók száma 1 milliárdra nőtt. S már november végére Androidra is alkalmas lett az app. 

„A Snapchat még mindig egy apró, 5 fős cég, élén a két alapítóval, Evan Spiegellel és Bobby Murphy-vel. De egyik startup sem kezdi hatalmas csapattal a pályafutását, az Instagramot is két ember vitte sikerre, no meg a felhasználók. „

Zuckerberg is felfigyelt a Snapchatre és decemberben ki is hozták a tökéletes mását a Facebook Poke appot ami azonban rövid életet élt és hirtelen tűnt el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése