keresés

2019. május 8., szerda

A legnagyobb kriptolopások

Az előző cikkben megírtam, milyen veszélyek fenyegethetik az átlagos "felhasználót", viszont most nézzük meg, milyen, amikor nagyban játszanak. Ha érdekelne az utóbbi évek legnagyobb kriptovaluta-lopásai, lapozz!



2017 júniusában egy hét alatt két alkalommal is  több millió dollárnyi virtuális pénzt tulajdonítottak el a jogos tulajdonosaiktól. Mindkét esetben az egyik legértékesebb fizetőeszközt, Ethereumot loptak. A hét elején a CoinDash-től tűnt el 10,3 millió amerikai dollárnyi Ether, ám ez még a kisebb összeg volt. A következő alkalommal Parity nevű virtuális pénztárca-szolgáltatás használói estek áldozatul, ugyanis összesen 34 millió amerikai dollárral egyenértékű Ethertől szabadították meg őket.

 
2017 decemberében
a szlovén NiceHash pénztárcájából lovasítottak meg 4700 BitCoint, ami akkoriban körülbelül 60 millió eurót ért.

A 2018-as évben kevesebb ilyen hír keletkezett, ez összefüggésben lehet a 2017-es értéktetőzést követő zuhanással. Napjainkban azonban újra egyre inkább terjednek ezek a bűncselekmények. Hoztam is egy példát, mely annyira friss, hogy ma cikkeznek róla.

A kínai Binance nevű kriptovaluta-tőzsde lett a legújabb áldozat, ahonnan 7000 BitCoinnak kélt lába. Az körülbelül 41 millió amerikai dollár értéket képvisel, ami ismerjük el, nem kis fogás. Ennél az akciónál nem csak adathalász eszközöket, hanem vírusokat is felhasználtak a támadók. A vállalat ügyfelei azonban megnyugodhatnak, őket nem éri kár, a cég magára vállalta az egész veszteséget, azonban a BitCoin árfolyama az ázsiai piacon 4,2%-ot zuhant a történtek hatására.

Forrás:
https://www.pcguru.hu/hirek/hackerek-34-millio-dollarnyi-kriptovalutat-loptak/42094
https://nepszava.hu/1147462_hatvan-millio-euro-erteku-bitcoint-loptak-el-egy-cegtol
https://444.hu/2019/05/08/hetmillio-dollar-erteku-bitcoint-loptak-el-hackerek




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése