keresés

2019. május 7., kedd

Apple TV+: ki vagy és mit akarsz?

Képtalálat a következőre: „apple tv plus”
Meg sem lepődhetünk rajta, hogy az Apple is beáll hamarosan a streaming kontent gyártók végtelen sorába. A kérdés már csak: milyen konstrukcióban, és hogyan fognak ők olyat mutatni, amit még nem látott a világ?

Március: a hírek hava 


2019 márciusában jelentette be az Apple legújabb "találmányait". Ezek között volt az Apple saját fejlesztésű, iPhone-centrikus bankkártyája, az Apple Card; az Apple Arcade, ami egy előfizetős gaming-platform; az előfizetős magazin platform exkluzívabb formája, az Apple News Plus és persze a megújuló Apple TV is.
Számunkra az utóbbi érdekes most, hiszen az előbbiek hazánkban nem relevánsak. Egyelőre. 

Az Apple TV az, ami magával hozza a (nagyon fantáziadús nevű) Apple TV Plus-t is, amely a cég saját streaming szolgáltatójaként fog megjelenni 2019 őszére, bár hivatalos dátumot még nem tudunk. E terv megvalósításán már 2017 óta aktívan dolgoznak az Apple-nél a fejlesztésen, és a cég olyan sok elérhető tőkén ül, amivel játszva megvehetné a Netflixet és még pár kontent gyártót, ha kedve tartja, ehhez képest az Apple mégiscsak viszonylag későn szállt be a businessbe. A TV Plus indulás után több, mint 100 országban (valószínűleg tehát Magyarországon is) elérhető  lesz az Apple TV alkalmazáson keresztül, MacOS és iOS felhasználók számára, illetve ami bagy újítás, hogy elérhető lesz a konkurencia Samsung okostelevízióin is.

Amit tudunk és amit nem...


Kapcsolódó képBár a debütálás időpontja még messze van, így hát jogos, hogy nem tudunk minden részletet, de most vegyük sorra, mik azok a dolgok, amit tudni kell/lehet, és persze azokat is, amiket még nem. Kezdjük az egszerű dolgokkal. Az már biztos, hogy a streaming szolgáltatás a kezdettől reklámmentesen fog elérhetővé válni az Apple TV keretein belül, ahol a saját tartalomgyártón kívül olyan nevek is elérhetőek lesznek, mint az HBO Go, a Hulu vagy éppen a legfrissebb hírek szerint a nemsokrára megjelenő Disney+ is. Illetve része lesz az Apple családi csomagjának is, ami lehetővé teszi, hogy legfeljebb hat családtag között "elosszanak" egy fiókot.

Azt is tudjuk, hogy elsősorban a sajátgyártású tartalom lesz a középpontban az Apple-nél. Sok A-listás színész, rendező, író szerződött a technológiai mágnáshoz, olyanok mint: J. J. Abrams, Steven Spielberg, Sofia Coppola, M. Night Shyamalan, Jason Momoa, Jennifer Aniston, Steve Carell, Reese Witherspoon, Chris Evans és még bőven lehetne sorolni. Ezen felül Oprah és Harry herceg is összefog egy közös produkció erejéig, amely a mentálhigiénia köré épülő doku-sorozatként fog megjelenni 2020-ban. Pénz pedig bőven van, és ha ilyen nevekkel dolgozik az ember, idő is, tehát az Apple biztos nem fogja elsietni a különböző produkciók megjelentetését.

Azonban olyan létfontosságú kérdésekre még most sem kaptunk választ, mint például az ár kérdése. Ezt eddig kényelmesen elhallgatta a cég, bár nagyjából meg lehet saccolni, hiszen licencelt filmek/sorozatok nem lesznek elérhetőek (legalábis nem először), amikért Netflix-magasságú árakat nem lehet elkérni, de azért az Apple sosem az olcsóságról volt híres.

Források:
www.techradar.com/apple-tv-plus
www.index.hu/apple_tv_streaming
www.cnet.com/apple-tv-plus-everything-you-need-to-know

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése