keresés

2019. május 7., kedd

Influencerek YouTube sztárok 4.

,,Könnyen elkészíthető'' tartalmak:

Manapság egyre többen vannak, akik a videózást tűzik ki célul, miután megnéznek egy-egy híresebb influencer néhány tartalmát. Ez általában a fiatalabb korosztályra jellemző, mert annyit látnak, hogy pl a vlogger ül a kamera előtt, és elmondja mi történik vele, aztán megpróbálják ezt utánozni, és utána nagyot koppannak, mert nem hoznak olyan színvonalat, mint a tapasztaltabb videósok, és sok esetben ahelyett, hogy kulturált módon adnák a tudtukra a kommentelők, hogy ez amit csinál nem nevezhető túl jónak, inkább személyeskednek, és megalázzák a fiatal tartalomgyártót, sok esetben lelki sebeket okozva nekik. Erről a témáról egy videórészlet (6:26-tól kezdődik az érdekes rész) 


Streamerek:


 Könnyen elkészíthető tartalom, mert az ember csak megnyomja a felvétel gombot, és addig tart, amíg le nem állítja. Abba sokan nem gondolnak bele, amikor belevágnak egy ilyen projektbe, hogy a nézők nem fognak egy olyan tartalomra kattintatni, amiben nincsen semmi különlegesség. Sem az előadásmódban, sem a játékstílusában. Ennek általában az a vége, hogy néhány hét után feladják a próbálkozást, az alacsony nézőszám miatt.

Kihívás videók: Ezek sok esetben veszélyesek is lehetnek a kisebb korosztályra. Ilyen például a fahéj kihívás, amikor meg kell enni egy kanál fahéjat, és közben nem megfulladni. A másik ilyen amikor meg kell inni 3 liter tejet, mindössze egy óra alatt, ami általában azzal végződik, hogy az illető kihányja. Az alkoholos kihívásokról meg már nem is beszélve.

Rant videósok:


Van a YouTube-nak egy olyan videós közössége, akiket csak rantereknek neveznek. Kik is ezek a rant videósok? Mit jelent a ,,rant'' szó? Ezek az emberek általában összeszedetten korrekt módon érvekkel alátámasztva reagálnak egy-egy témára, felkapott videóra, vagy esetleg felkavaró, felháborító hírekre.A képi részét a dolognak vagy valamilyen képpel, vagy gameplayyel töltik ki, hogy a néző ne csak egy fekete ablakot lásson, miközben hallgatja a videós mondanivalóját. Az egyik ismertebb rantvideós neve Flex, aki egy videójában el is meséli, hogy milyennek látja a rant videósokat, és, próbálja eloszlatni a pozitív, és negatív tévhiteket. Több videója is van más tartalomgyártókról, és a legtöbb esetben a ezek az influencerek nem építő jellegűnek ítélték meg a kritikáját, hanem kifejezetten ártó szándékúnak találták, mondván, hogy az ő hátukon akarnak felmászni a ő, és a hozzá hasonló videósok. Tipikus példa erre Szabyest, (énekes, vlogger) 


Az ellentábor véleménye:

Az első reakciók általában azok szoktak lenni a kritizáltaktól, amikor megnézik a róluk készült videót, hogy ,,csinálj jobbat'', ,,ha nem tetszik ne nézd'', ,,irigy vagy''. Véleményem szerint ez nem helytálló, és erre van is egy videó, ami szintén alátámasztja ezt az állítást. A kritikusoknak sem mondják, hogy rendezzenek jobb filmet. Bár lehetséges, hogy a 13-as cikkely hatására ezen videósok tartalmai a jövőben el fognak a tűnni, ha nem változik a törvény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése