keresés

2019. május 6., hétfő

Coworking irodák

Ma már Budapesten is találató számos Coworking iroda, melyek rendeltetése munkaállomás biztosítása szabadúszók és más alkalmi informatikus eszközökkel munkát végzők számára.
Az utóbbi években igen sok coworking iroda létesült a fővárosban, melyek közt ott szerepel a Regus, Office'n'go, The Hub, a Kaptár, Kubik+, Müszi és még továbbiakat is lehetne sorolni.
A neonomád becenévvel ellátott szabadúszók közkedvelt helyei korábban kávéházak és hasonló vendéglátói helyiségek voltak, ám az ilyen jellegű munkavégzés a maga romantikus jellege mellett kedvezőtlenségekkel is jár (elegendő ide sorolni már az irodai környezet általános kellékeinek hiányát), emiatt is alakították ki évekkel ezelőtt az első Coworking irodákat.

Új közösségi irodák a városban

Egy nemrég elkészített cikk szerint három új ilyen irodát telepítettek Budapest különböző pontjain, azoknak, akik szeretnének túllépni a hagyományosan vett home office vagy a korábban említett kávéházi hátrányok felett.
A Milenáris D épület csarnokában nyitották meg az egyik ilyen irodát, amely startup központtá tudta kinőni magát, emellett különféle kapcsolódó eseményeknek és konferenciáknak nyújt teret. Az épület  hatalmas terében 180 munkaállomást alakítottak ki, 4-6 személyes asztalokkal, elkülönített üvegdobozokkal és telefonfülkékből átépített mini munkaállomásokkal, chateléshez.

Egy másik újonnan létrehozott iroda a Corvin negyed közelében található. Nyolc mobil munkaállomással rendelkezik, különösen egyedülálló szülőknek kifejlesztve, akik vállalkozóként dolgoznak vagy szeretnék vállalkozásukat elindítani, de még nincs megfelelő költségkeretük hozzá. Heti kétszeri, maximum három órás munkalehetőséget biztosít. 



És végezetül a harmadik új iroda Tabánban épült fel, az UrbanFood Cafe & Coworking címet viseli. A külföldön már bevált kis létesítmény inkább megtartja a kávéházi jelleget, különféle italfogyasztást kínál; félnapi, napi és beugró jeggyel is ki lehet bérelni egy-egy széket a helyiségben munkavégzés céljából. Külön lehetőséget nyújt néhány asztala kisebb körű tárgyalásokhoz. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése