keresés

2017. december 11., hétfő

9gag, mint a végtelen tudás forrása

Képtalálat a következőre: „9gag symbol”

Tisztelt hölgyeim és uraim! Íme egy egészen különleges megközelítése egy, olyan oldalnak amely egyesíti a humort és az érzelmeket, a politikát és a művészetet, az orosz tankos deja vu videókat és a cuki macskás bejegyzéseket.

A 9gag egy internetes platform és szociális média oldal. A felhasználók itt megoszthatják képeiket, videóikat, kommentelhetnek, csetelhetnek egymással és közösséggé kovácsolódhatnak. Az oldal 2008 Július 1-én indult és azóta megállás nélkül ontja magából az élmények hullámvasútjait. Ez a hely a világon leggyakrabban használt oldala "meme"-ek keresésére és rengeteg napjainkban történő eseményre való reagálást tesz lehetővé.

Itt a legfrissebb és általában hamisítatlan valósággal találkozhatunk humoros vagy éppen megrendítő formában. Míg a televíziós hírek és a netes cikkek megpróbálnak clikkbait jelleggel nézőket szerezni, a 9gag-en a valódi felhasználók döntik el, hogy mit is szeretnének nézni, miről szeretnének infókat szerezni. És ehhez bővelkedik is a lehetőségek arzenáljával. Volt itt amerikai elnök választás, Görögország csődje, híres emberek tragikus elhalálozása (és természetesen felemelkedése), filmek kritikája, UFO-k, szellemek, EA cég vásárlóinak lehúzása mikrotranzakciókkal, Brexit-ről és még sorolhatnám.

Képtalálat a következőre: „9gag meme”
És mindez azzal kezdődött, hogy egy hong-kong-i egyetemista (Ray Chan) a testvérével és barátaival egy, olyan oldalt akartak létrehozni ahol tudnak egymásnak vicces képeket küldözgetni. 2012 óta már applikáción keresztül is lehet olvasni az oldalon, 2014-ben pedig megalakult a 9CHAT, melyen a regisztrált felhasználók (Ki hitte volna?) beszélgethetnek egymással. Maga a 9gag egy közösséget hozott létre országhatárok átlépésével, nemi különbségekre való fittyet hányással, és egyetlen céljával, hogy az emberek szórakozhassanak. Közösség építésre példák a No shave november, A szürke pólós nap és az egyéb ünnepek amelyeket vagy támogat vagy maga az oldal kreált.

Hírszerzésre is kiváló az oldal! Példának hoznám azt az uriembert, aki a tőzsdézés világában tevékenykedik és abból szerzi hasznát, hogy azon cégek részvényeit kezdi el vásárolni amelyeket, ezen az oldalon parodizálnak, vagy jegyzik meg negatív véleményüket. Hiszen ekkor tudja, hogy a részvényeknek le megy az ára a balhék miatt, majd később ha már a vállalat visszatért a nyeregbe jó áron eltudja passzolni a javait a tőzsdén! Zseniális nem? 
A párkapcsolatok lehetősége is növekedett az oldalon a chat-elési lehetőség által, hiszen a 9chat-en, a hasonló "debil" humorú emberek lelhetnek egymásra.

Képtalálat a következőre: „9gag”Remélem érdekes volt és, hogy ezzel a bloggal újabb felhasználókat vonzok be ebbe a csapatba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése