keresés

2017. december 4., hétfő

Sharing Economy Magyarországon – magyar startupok

Az Uber ugyan kivonult Magyarországról, de a sharing economy szellemiségét már egy nyugati határra felhúzott szögesdrót kerítés se tudná megállítani. Egy magyar startup indított is egy saját fuvarmegosztó szolgáltatást, de a nyári forróság közepén nem az aszfaltra, hanem a Balaton hullámaira koncentráltak.


A Boatly nevű platformon keresztül néhány kattintással lehet hajót bérelni a Balatonon, illetve bárki bérbe is adhatja a saját hajóját, akár kapitánnyal együtt, akár anélkü

Ahhoz, hogy a tulajdonosok bérbeadásra kínálhassák a hajójukat, hajózási engedélyre van szükség, vagy ha ilyenjük nincs, közvetlenül a Boatly-val kell kötniük egy üzembentartói szerződést, a cég pedig felvezeti hajózási engedélyébe a hajót. Az ezzel kapcsolatos adminisztratív ügyintézést és költségeket a cég vállalja



Kapcsolj futártempóra és keress pénzt!

Ezzel hirdeti magát az új magyar szolgáltatás, a Sendee, ami szerint futárnak lenni Magyarországon menő, de a feltételek hagynak kívánnivalót maguk után. Ezért állt össze egy csapata, hogy megmutassák, lehet máshogyan is.

A mától Budapesten nyilvánosan is elérhető Sendee alkalmazás (egyelőre csak Androidra, az iOs verzió még készül) a futárkodás új dimenzióját nyitja meg Magyarországon a szabadság, gyorsaság és megbízhatóság jegyében, az ügyfelek igényeit szem előtt tartva.

A teljesen magyar fejlesztésű app az éttermeket és a futárokat kapcsolja össze, és a startup induló tőkéjét, a fejlesztés finanszírozását olyan fővárosi étteremtulajdonosok adták össze, akik maguk is tudják, mennyire fontos, hogy a futár pontos, megbízható és gyors legyen.

A Sendee üzemeltetését Szőke Gergő, az Uber volt magyarországi marketingigazgatója irányítja, a programozócsapat élén Blaski Dániel fejlesztés-vezető áll, Polgár ‘Rozmy’ Péter pedig a futároktól érkező visszajelzések alapján tervezi meg a szolgáltatás folyamatait, legyen szó egy új funkcióról a mobil alkalmazásban, vagy a fizetési rendszerek integrációjáról.

"Egy jó könyvre vágysz? Ajándékozz el egy könyvet ma, kapsz érte másikat holnap."

A Publio kiadó vette meg a Rukkolát, Magyarország egyik legsikeresebb közösségi oldalát, amelyen használt könyveket cserélhet mindenki. Magyarország első könyvcserélő oldala 2012-ben alakult. Ma már 33 ezer felhasználó közel 350 ezer könyve forog a tagok között az oldalnak köszönhetően.

A Rukkola új tulajdonosa a szerzői könyvkiadással foglalkozó Publio, ők jelenleg a legnagyobb ilyen, önerőből finanszírozott könyveket is kiadó cég, mára 750 szerző több mint 1200 könyvét jelentetik meg.

Bárki kinyomtathatja kedvenc könyvét

A Rukkolán keresztül mostantól nem csak a megszokott könyvcsere lesz elérhető, januártól egy új szolgáltatás bevezetésével jelentősen lerövidülhet a ritka, vagy keresett könyvekre való várakozás. A Publio kiadói partnereivel együttműködve lehetővé válik a már nem értékesített könyvek egyedi újranyomtatása, így bárki napokon belül beszerezheti azt a könyvet, amit eddig nem sikerült, mert elérhetetlen volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése