keresés

2017. december 12., kedd

Putyin, trollok, IRA I.


Képtalálat a következőre: „troll”

Putyin, trollok, IRA I.

Putyin és a trollgyár

Putyin becslések szerint 1.000 embert foglalkoztat dezinformációs célokra, ahogy az index.hu-n olvasható. Szentpéterváron található a központja, melynek neve Internet Research Agency. Ez  Itt 12 órás műszakokban, 1 héten keresztül, napi 24 órában kell helytállniuk a dolgozóknak. A fizetésük a minimálbér 7-8-szorosa. Ez 7.500 Ft-ot jelent, és ennek az 7-8-szorosa, ami magyar viszonylatokban havi 225 és 270.000 Ft között mozog.

Internet Research Agency(IRA)

Az IRA 2015-ben mutatkozott meg először, amikor álhírekkel és összeesküvés elméletekkel eláraztotta a médiát. A legnagyobb szerepet a 2016-os amerikai elnökválasztásba fektetett hamis információs hullámával érte el, ezzel manipulálva a szavazókat.

Munkafeltételek

A trollokat online álláshirdetésekben toborozzák, 30 ezer rubeles (kb 140 ezer forint) kezdő fizetés ígéretével, ami aztán ennek akár a duplájára is felkúszhat. Az állásajánlat nem mond el sokat a munkáról, a legfontosabb, hogy jól beszéljenek angolul.

A globális hódítás minden közösségi médián zajlik. Ezek a Youtube, Instagram, Reddit, a legfontosabbak a Facebook és a Twitter.
Egy alacsony szintű trollnak hat Facebook- és tíz Twitter-fiókot kell fenntartania kötelezően, és az első hónapjának a végére Facebookon mindegyiken legalább 500, Twitteren 2000 követőt összehoznia. A napi kötelező posztolási kvóta Facebookon 3-3 bejegyzés minden kamu felhasználóval, Twitteren napi 50 tweet. Ez csak posztolás, a munka veleje a kommentelés. 12 órás műszakban 135 hozzászólást kell írni előre meghatározott témákban, hangnemben, mondanivalóval a célpont hírportálok vagy online véleményvezérek posztjaihoz. A hozzászólásnak minimum 200 karakteresnek kell, hogy legyen. Összességében a posztok és hozzászolások egy hét alatt egy 200 oldalas könyvnek megfelelő propaganda anyagot eredményeznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése