keresés

2019. április 4., csütörtök

Applikációk a munkavégzésben és a munkajog területén


Léteznek már olyan alkalmazások, melyek különféle munkákat hivatottak segíteni.
Az Hours hourstimetracking.com nevű alkalmazás szabadúszók, ügyvédek, és más olyan munkatevékenységet végzők számára készült, ahol a ledolgozott munkaórákat számlázzák, és ennek számításában segít az alkalmazás, hogy az egyes projektekkel mennyi időt töltöttek el. Eredetileg mobilalkalmazásnak készült, de már használható otthoni gépen is.
Egy másik népszerű  fejlesztés a Slack slack.com/apps, amely nemcsak iphone és android, de otthoni gépre is alkalmas applikáció, amivel könnyedén tudnak chatelni egymással a munkatársak, dokumentumokat tudnak egymással megosztani; ezt főleg  a kisebb cégek körében használják. A Google Analytics play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.giant reklámkampányok optimalizálásában nyújt segítséget, statisztikákkal szolgál az internethasználók látogatásairól, mennyi időt töltenek a weboldalon, és be tudja mérni a felhasználók földrajzi helyét.
Ma már van lehetőség arra is, hogy appokon keresztül találjunk állásokat, és hogy munkajogi applikációkat vegyünk használatba.
Képtalálat a következőre: „munkajog”

A munkajog és a mobil internet
A munkajog területén felmerültek kérdések azon jelenségek felől, hogy a Facebook milyen szerepet kapott a munkaügyek elvégzésében.
Egyre gyakoribb jelenséggé vált a Facebookon történő felmondás, vagy a Facebook profilokon keresztüli szelektálás állásinterjúk alkalmával, és kérdésessé vált, hogy mennyire számíthatnak a Facebook profilon megjelenő megosztások diszkriminatív jellegűnek a munkáltatók szemében.
A jelenség új problémákat vetett fel és új jogi szabályozások kidolgozását igényelte az utóbbi években.
Számos eset történt azzal kapcsolatban is, hogy a munkavállalói érdek képviseletek új szervezkedési teret találtak a Facebook kínálta csoportok és többtagú chat-ablakok lehetőségeiben. Egyre több zártkörű csoport létesül egy-egy munkakör vagy szakma köré, amelyek rendeltetése állások hirdetése és találása, fokozatosan felváltva ezzel a hagyományos fejvadász cégek szerepét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése