keresés

2019. április 14., vasárnap

Az Amazon sokszínűsége

Az Amazon digitálisra is vált
Az amazon.com az elmúlt  év során tkéletesítte a postai szolgálatokon keresztüli átküldést, most viszont úgy dönt, hogy beszáll az ITunes vezette digitális versenybe. Az online társaság elmaradt a digitális zeneárúsítás versenyében. Az Amazon 15 milliárd dolláros éves forgalmának, több a mint fele származik DVD-k, CD-k és könyvek eladásából, a hirtelen sürgőssé vált digitális program keretein belül a társaság megindította az Mp3 digitális zeneboltját, a Kindle e-booktárát. 
A The New York Times cikke szerint az Amazon elérte az első fázis végét; a tavaly év végén beindított Kindle mellett a digitális zenebolt is sikerrel vette az akadályokat. Annak ellennére, hogy évek óta  keringenek pletykák a fejlesztésről, a táraság vezetői maguk is meglepődtek a nagy lemeztársaságok hatékony együttműködésén, mely nem utolsó sorban azért olyan jelentős, mert az Amazon erős alternitívát kínál az AppleITunes szolgáltatásával szemben a digitáliszenepiacon.
A legnagyobb áttörést a digitális piacon azonban mégis az Amazon Unibox átalakítása jelentheti, hiszen több, mint 30 ezer megvásárolható, illetve mozi-és tévéfilm csak a Microsoft operációs rendszert használó számítógépekről és Windows Media Playerrel játszható le.

Az Alexára összpontosít az Amazon
Képtalálat a következÅ‘re: „alexa”A kereskedelmi konszern komoly átszervezések előtt áll, a The Seattle Times,a Time és The Information arról, írt, hogy az Amazon a közeljövőben komoly változásokat hajt végre. A társaság a tervek szerint több száz munkatársát elbocsátja a Seattle városában lévő központjából és a regionális kirendeltségéből. 
A vállalat megszünteti a különböző termékek online értékesítésével foglalkozó régebbi részlegeit, s a felhőkörnyezeti és az Alexa platformmal kapcsolatos új divíziókba fektetheti be a pénzét. Az Amazon a digitális asszisztenséhez kapcsolódóan egy új mesterséges intelligencia chipet is kifejleszthet.
Az Amazon központjában az alkalmazottak száma a 2010.évi 50000-ről mostanra 40000-re nőtt, míg tavaly decemberben az összes dolgozó száma 566000 volt.

Újabb bombát robantott az Amazon
Képtalálat a következÅ‘re: „kindle”Az Amazon a múlt pénteken bejelentette, hogy újabb szolgáltaást indítanak: a jövőben a Kindle-e könyv olasójukon, illetve a mobilos platformokra kiadott hasonló alkalmazásaik segítségével kiadott hasonló alkalmazások segítségével a felhasználók havi 9,99 dolláros havi díj ellenében korlátlanúl férhetnek hozzá egy több, mint 600 ezer tételből álló adatbázishoz.
Vagyis az előfizetés birtokában ezek közül bármit, bármikor elolvashatnak az előfizetők - olyan üzleti modell ez, mint a streamben filmeket, tévéműsorokat, videókat, kínáló Netflixé. Ebbe a kínálatba kétezer- angol nyelvű - hangosköny beletartozik,illetve olyan népszerű könyvek is, mint példáúl a Harry Potter- sorozat, vagy a Tolkien regények.
https://www.youtube.com/watch?v=rCChiNT14KY
A szolgáltatás neve nem meglepő mód a Kindle Unlimited a promoció következtében az erre előfizetők három hónapig teljes előfizetést kapnak a hangoskünyvek adatbázisához, illetve - ami fontosabb - az Amazon elindított egy ingyenes 30 napos próbaverziót is. A közleményből kiderült ,hogy nyílvánvalóan a terjesztés bővítése: egyrészt remélik, hogy az itteni könyveket elolvasók kedvet kapnak az e-book megszerzésére is, emmellet hangsúlyos szerepet kap a hangoskönyvek népszerüsítése, illetve az, hogy a több különféle mobil eszköszt használó emberek hűséges vásárlói legyenek az Amazon e.könyv árúházának.

Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése