keresés

2020. május 8., péntek

Biztosítás a gyermekek internetes zaklatására

Online megköthető a Cyberbullying biztosítás az INSURA weboldalán, ami a Colonnade Biztosító által készült. A cyberbullying kifejezésbe a zaklatásnak sok formája beletartozhat, amik online felületen zajlanak, mint a megalázás, a bántalmazás és a magánjellegű információkkal való visszaélés.
Számos kutatás rámutatott már az elmúlt években, hogy egyre több fiatalt érint az internetes zaklatás, például itthon is minden harmadik gyermeket ér ilyen fajta bántalmazás valamilyen formában.  Ebben az időszakban még több fiatalt érinthet, hiszen most még a megszokottnál is több időt töltünk online felületeken.

Főleg a Z generáció tagjai vannak a cyberbullying-nek kitéve, hiszen a csúfolódás, kiközösítés, piszkálódás főleg a kisiskolás és a tinédzser korosztályra jellemzőek. Az internetfelhasználási szokásuk is más, mint a felnőtteké, inkább közösségi oldalakat kép és videó megosztó platformokat látogatnak, ahol magától értetődőnek tartják a tartalom megosztást. A gyereket komoly trauma érheti, akár a személyiségfejlődésükre is hatással lehet, pár sértő vagy bántó komment, vagy a fotóikkal való visszaélés. Sokszor a gyerekek a koruk és tapasztalatlanságuk miatt nincsenek tisztában azzal ha épp bántalmazzák őket, mert nem ismerik fel a helyzetet.

A szülő feladata:


A szülő feladata megvédeni a támadásoktól a gyerekeiket és megtanítani, hogy kezeljék ezeket a helyzeteket. A koronavírus miatt kialakult szükség állapotban ez most különösen fontos, hisz most az oktatás és a kapcsolattartás is  internetes felületeken történik.
Az új biztosítási típus ötlete e miatt merült fel. Az ilyenfajta támadások ellen nyújt szakszerű védelmet. Két fő szolgáltatást nyújt ha bekövetkezett a zaklatás: azonnal ügyvédet biztosít, valamint pszichológiai konzultációkat szervez, hogy könnyebben fel tudja dolgozni az áldozat az őt ért zaklatást, ha a biztosított fél igényli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése