keresés

2020. május 19., kedd

Biztosítás internetes zaklatásra

A 21. század egyik legnagyobb problémája, ami talán soha nem fog eltünni, az internetes zaklatás. Megtalálhat bárkit kortól és nemtől függetlenül. Azonban legnagyobb veszéllyel mégis csak a gyerekekre illetve a serdülő korosztályra van. Itt jön képbe a Colonnade biztosító és az online megköthető Cyberbullying biztosítás.


Miért más ez most?


Nem egy alacsony szám villan be, ha arra gondolunk, hogy csak hazánkban minden harmadik gyerek esik áldozatául az internetes zaklatás bármely formájának. Az angol kifejezéssel élve "cyberbullying" jelenség több cselekvést foglal magába. Ilyenek például a bántalmazás, megalázás, valamint a személyes információkkal való visszaélés. A kronavírus következtében törvénybe hozott online oktatás miatt még több gyereket érint, hiszen szinte az egész napjukat internet közelében töltik. Ez azért veszélyes mert az internet egy humán szempontból nehezen ellenőrizhető felület. Könnyen tevékenykedhet rajta úgy a gyermekünk, hogy nem figyelünk fel semmi szokatlanra.

Eltérő online élet


Az online zaklatásnak elsősorban a Z generáció tagjai vannak kitéve, tehát a kisiskolások és a tinédzserek. Számukra az internet és az online tér az elsődleges, ami azért gond, mert nincsen meg az online érettségük, azaz a felelősségtudatuk és identitásuk ahhoz, hogy önmagukra biztonságos felhasználokká váljanak. Szórakozásuk elsősorban a vizuális tartalmakból fakad. Videókat, képeket nézegetnek, osztanak meg, viszont mindezt nem tudatosan teszik, anélkül, hogy tisztában lennének tetteik hatalmával.

Mi a teendő?


A Z generáció gyerekei még nincsenek tisztában a világgal és nem mindig látják tisztán a helyzetet, ezért előfordul, hogy észre sem veszik, hogy bántalmazás áldozatául estek. Ebből kifolyólag a szülőnek kell cselekednie. A gyerekek egyre több online felületen töltött idejük miatt döntött úgy a Colonnade Biztosító, hogy új terméket dob a piacra. Ez pedig egy olyan biztosítás ami a cyberbullying esetében nyújt segítséget. Megelőzni sajnos így sem lehet a zaklatást, azonban a történtek után segítséget nyújt, ez pedig két fő szolgáltatást jelent. Elsősorban ügyvédet biztosít a bántalmazottnak, aki segít a nem kívánt tartalom online eltültetésében, valamint megteszi a lehtséges jogi lépéseket a biztosított helyett. Másodsorban pedig amennyiben igény van rá, szervez pszichológiai találkozókat és természetesen a költségeket is biztosítja, így segítve az áldozatot.

Forrás:
IT café - Már a gyerekek internetes zaklatására is köthettő biztosítás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése