keresés

2020. május 20., szerda

Hazai poénok karantén idején

Visszatekintve a felkavaró események sorozatára, amellyel a 2020-as év indult - Irán és az USA közti feszült helyzet, ausztráliai tüzek, Covid-19 vírus - nem meglepő, ha az emberek kezdenek besokallni. A megrendítő helyzet közepette természetes, hogy az emberek egy kis kikapcsolódásra vágynak, egy kis örömre az ürömben. Az egyik legjobb oldószer a feszültségre a közösségi médián terjedő mémek. Nem csak segítenek feldolgozni ezeket felzaklató eseményeket vicces és #relatable tartalommal, de azzal hogy saját tapasztalatainkat megosztjuk másokkal egy közösségi érzetet is kapunk. Az emiatt összekovácsolódott online csoportok segítenek hogy ne érezzük egyedül magunkat ilyen körülmények között.

Forrás: https://www.pinterest.at/pin/637118678523507169/

Karantén ideje alatt a hazai mémek is rohamos számban megnövekedtek. Az egyik legnépszerűbb Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője lett. Mivel a kormány reklámjain keresztül naponta többször is elhangzik az intése elég gyorsan gúnyolódások célpontja vált, ahol a poén az hogy mindenhol megtalál téged és tudja ha nem mosol kezet.

Forrás: https://kozossegi-media-mindenkinek.blog.hu/2020/04/02/s_v_koronavirus_memek_a_kozossegi_mediaban#

Nagy népszerűségnek örvend még Kovács András Péter humorista ´Maradok. Itthon´ c. "karanténslágere". Csupán két hónap alatt közel két millióan tekintették meg a videót melyben humoros módon mutat rá mennyire fontos, hogy otthon maradjunk, továbbá mit tehetünk a vírus megelőzésére.

Részlet a Maradok. Itthon. (zenés karanténsláger) c. videóból
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése