keresés

2020. május 11., hétfő

Nem publikus adatokat használt az Amazon saját fejlesztéseihez

Forrás: vmastoryboard.com/amazon_smile_logo/
20 jelenlegi és egykori Amazon alkalmazott állítása szerint a társaság a Marketplacet használó független kereskedők nem nyilvános eladási adatait is felhasználta fejlesztéseihez. A The Wall Street Journal által közölt cikkből az derül ki, hogy az Amazon vezetői között is akadt, aki használta a vitatható technikát.

Marketplace adatok felhasználása


Saját eszközei fejlesztésekor az Amazon úgy tűnik nem csak saját adatait értékelte ki, hanem a tőlük független eladókét is, akik a Marketpalce rendszerét használják. A nem nyilvános eladási és termék adatok kiértékelését arra használták, hogy új eszközeik megalkotásánál a konkurens cégeknél jobb megoldásokat fejleszthessenek ki.
Az újság névtelen forrásai azt is elmondták, hogy a vezetők is részt vettek olyan megbeszéléseken, ahol nyíltan beszéltek ezen adatok felhasználásáról. Ennek ellenére a vezetők nem szankcionálták ezeket a megatartásokat, sőt néhányan maguk is alkalmazták a jobb termék kifejlesztése érdekében.
Az adatokat az új termékek árainak meghatározásaihoz is felhasználták, valamint ahhoz is, hogy a jövőben milyen új területen jelenjenek meg termékekkel.  

Az Amazon válasza


A felvetésekre reagált az Amazon és jelezte, minden más kereskedőhöz hasonlóan megvizsgálják ugyan a független kereskedők eladási adatait, de szigorúan megtiltják alkalmazottaiknak, hogy nem publikus adatokat használjanak fel a saját termékeik piacra dobásához. Az megvizsgált adatok állításuk szerint csak arra szolgálnak, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák vásárlóiknak. A cég ugyan nem tartja valósnak az állításokat, de komolyan veszi a felvetéseket és belső vizsgálatot indít, hogy tanulmányozza az esetet. 
Az Amazon már korábban tanúskodott bíróságon arról, hogy nem használnak fel eladási adatokat saját márkájuk fejlesztéséhez. Nate Sutton, az Amazon jogi képviselője nyilatkozta, hogy a cég érdeke, hogy a független eladók is sikeresek legyenek, mert támaszkodhatnak rájuk. 

Forrás:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése