keresés

2020. május 20., szerda

Mesterséges intelligencia és az abszurdista mémek

Példa az egyik kevésbé értelmezhető generált mémre

A mém generátor


Az internet humoristái, kik az elmúlt évek legikonikusabb poénjaival szórakoztattak minket, most ellenfelükre találhatnak egy mesterséges intelligencia képében, mely másodpercek alatt elvégzi munkájukat. Az interneten már régóta ismert Imgflip nevezetű oldal, melyen személyre szabható mémeket és GIF-eket lehet készíteni, 2019-ben egy olyan mém generátort mutatott be, ami egy kattintásra a 48 legnépszerűbb mém sablonnak ad feliratot, az erre a feladatra tanított AI segítségével. A generátor a This Meme Does Not Exist nevet kapta.

Deepfake


Ezek a "does not exist" weboldalak ugyanazt a fajta technológiát használják amelyeket a deepfake videóknál is. Deepfake-nek értjük ezeket a hátborzongatóan reális, de teljesen hamis ábrázolásokat, tökéletes kombinációja a CGI kreativitásnak és a fejlett gépi tanulásnak. Természetesen azonnali aggályok merültek fel a technológiával kapcsolatban, mivel nagyon egyszerűen lehet nem csak álhíreket terjeszteni vele, hanem embereket is zaklatni. Talán az egyik leghíresebb eset Scarlett Johanssonhoz köthető, akinek az arcát különböző deepfake pornó videókban lehetett viszont látni.

Mikor ezt a technológiát mémekhez kötjük egy kevésbé gonosz végeredményt kapunk. A legtöbb mémnek, amit az AI generál persze nincs sok értelme, de egy 30 percre akár el lehet szórakozni vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése