keresés

2020. május 20., szerda

Komoly veszélyben a Netflix

Sokak szerint a 21. század egyik legnagyobb és legmeghatározobb fejlesztése a streamingszolgáltatás. Ide sorolhatjuk például az HBO Go-t, de a legnagyobbként akkor is a Netflix-et tartjuk számon.

Mai helyzet

Egészen zavarba ejtő, ha kimondjuk a számot, hogy 170 millió előfizetővel rendelkezik a Netflix. Azonban csak az előfizetők harmada amerikai néző, az előfizetők többsége a nemzetközi piacról érkezik. Ez is mutatja mekkora fejlődésen ment keresztül a szolgáltató az elmúlt években. Ami ennél is jobban megerősíti a nagyságát, az a Netflix elért eredményei. A saját gyártású filmjeivel és sorozataival az eddigi legtöbb, összesen 34 jelölést zsebelt be a Golden Globe díjátadóra.

A próbléma

Bár az előbb említett eredmények szépek, a szolgáltató akkor is bajban lehet. Ennek pedig legjelentősebb oka, az elmúlt hónapokban megjelent konkurrensek, azok közül is a legnagyobb veszélyt a Disney+ streamingszolgáltatás jelenti. Az újonnan megjelenő szolgáltatásra az első negyed évében 28,6 millióan fizettek elő. A Netflixnek 5 évbe telt mire ekkora számot tudott produkálni. Pénzügyi szakértők szerint a Disney+ megjelenése csak tovább növelheti a Netflix adósságát és akár több millió hazai nézőt is elveszíthet. Az sem segít a Netflix helyzetén, hogy a Disney-hez képest az előfizetési díjuk majdnem a duplája. Ezen felül a Disney olyan húzóneveket tudhat magáénak mint a Marvel, a Star Wars és a Pixar.


A Netflix törekvései

Megoldást jelenthet a Netflix számára, hogy az elmúlt években tényleg rendkívüli módon terjeszkedik és bővül. Rengetek nemzetközi előfizetőt tudhat magáénak, és remélheti, hogy hűségesek maradnak. Emellett, ahogy említettem már élen jár a saját gyártású tartalmakban. A hazai előfizetőknek mindenképp pozitívitást sugall, hogy egyre több sorozat és film érhető el magyar szinkronnal, de már a legtöbb megosztott videóhoz magyar felirat is társul. Megjelennek magyar gyártású tartalmak is a streaming oldalon, ami még impozánsabb lehet számunkra. Reméljük talpon marad és túléli a Netflix.

Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése