keresés

2020. május 12., kedd

A közösségi média trendi kihívásai

Most hogy a koronavírus felrúgta a mindennapok ritmusát, az élet csikorogva megállt. Az utcák kiüresedtek, boltok, iskolák bezártak és ember tömegek maradtak otthon bezárva várva, hogy elmúljon a vész. Az embereknek több idejük lett mint ahogy ezt megszokták és a huzamosabb ideig való bezártság miatt kabin-láznak a tüneteit is láthatjuk magukon. Az emberek a közösségmédia felé fordultak az unalom elleni segítségért, és a közösség nem hagyta őket cserben. Az elmúlt években amúgy is népszerűségnek örvendő kihívások most új erőre kaptak és kreatívabbnál kreatívabb módszereket találtak hogyan ehetne a szürke hétköznapokat feldobni, miközben akár egy kis hírnévre is szert tehetünk.  Mik a legnépszerűbb kihívások?

Forrás: https://twitter.com/halleberry/status/1250458282885394432


#PillowChallenge

Ez a kihívás a divat bohémjait vonzhatja, ugyanis egy egyszerű és unalmas párnából máris karantén divatot teremthetünk egy övnek a segítségével. Igazán népszerű lett ez a kihívás, köszönhetően többek között Halle Berry, Tracee Ellis Ross és Anne Hathaway színésznőknek akik mind részt vettek benne.

#BinIsolationOuting

Ausztráliában egyre többen öltöznek be különböző jelmezekbe, hogy ezzel is feldobják a szemét kidobásának egyszerű unalmát. Eredetileg a kihívás egy “Bin Isolation Outing,” nevű nyilvános facebook csoportból származik, ami gyorsan akkora népszerűségre tett szert hogy ma már kicsivel több mint egy millió taggal számolhat. A lényege hogy bármilyen öltözékben (minél furcsább annál jobb) lefotózzuk magunkat miközben kivisszük a szemetet, majd a képet feltöltve a csoportba egy kis színt viszünk sorstársainknak az életébe.

Forrás: https://www.facebook.com/groups/306002627033697/about/

#BetweenArtandQuarantine

Talán az egyik legkreatívabb trend ami nem rég megjelent a közösségi médiában. Most hogy a múzeumok is bezártak, a művészetek szerelmesei nem estek kétségbe és maguk előnyére fordították a helyzetet: egy fotó erejéig kedvenc festményüket replikálják, csupán olyan eszközöknek a felhasználásával amit otthon találnak. Elnyűtt ruhákat, ételeket, néha wc papírt is felhasználva készítik e képmásokat. Instagram blog @tussenkunstenquarantaine  naponta posztolja a beküldött kihívás képeit. 

Forrás: https://www.instagram.com/p/CABcIO3gqBw/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése