keresés

2020. május 5., kedd

Megújult az Office 365


Április közepétől új néven elérhető az Office 365. A Microsoft kibővítette szolgáltatásait, azzal a céllal, hogy a munkánkon kívül mindennapi életünkben is használni tudjuk programjaikat. 



Április 21-től az eddig Office 365 néven ismert szoláltatást Microsoft 365 néven érhetjük el. Az előfizetés ára továbbra is változatlan, viszont az elérhető szolgáltatások száma jelentősen bővült. Mesterséges intelligencia segítségével próbálják ezentúl nem csak munkavégzésünket, de mindennapi életünket is könnyebbé tenni.

Microsoft Editor


A legfeltűnőbb újítás a Microsoft Editor bevezetése, mely képes előrehaladott nyelvtani és fogalmazási stílushoz kapcsolódó javaslatokra, hogy javíthassunk írásaink minőségén. A kiválasztott mondat kijelölése után jobb gombbal rákattintva láthatjuk a javaslatokat arra, hogy hogyan fogalmazzuk át mondatunkat jobban érthetővé és „hatásosabbá”. Az Editor a plágium elkerülésében is segítségünkre lehet, ugyanis a program átfésüli az internetet a munkánkhoz hasonló tartalmakért és egyezés esetén automatikusan idézeteket javasol.

Az új Editor megtalálható beépítve a Wordben a Microsoft 365 előfizetői számára, valamint hamarosan elérhető lesz Chrome bővítményként és az új Microsoft Edgeben is.

Family Safety alkalmazás és egyéb újítások


Forrás: microsoft.com/microsoft-365/family-safety 
A Microsoft legújabb alkalmazása, mely a Family Safety nevet kapta, hasonló mint az Apple Find My Friends alkalmazása, csak még több funkcióval. Azon túl, hogy nyomon követhetjük családtagjaink tartózkodási helyeit, a képernyő előtt töltött időt is követhetjük, valamint még az is kideríthető, hogy gyerekeink a megengedettnél gyorsabban hajtanak-e az autóval.

A PowerPointban is felfedezhetőek újítások, többek között továbbfejlesztették az eddig is elérhető Presenter Coach-ot. A Teams funkcióit is bővítették, hogy a munkánkon kívül a magánéletünkben is használhatóbb legyen, valamint az Excel adatelemzésében is megtalálhatóak újítások.


Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése