keresés

2020. május 20., szerda

Depresszív mémek

A mém egy kicsit olyan, mint egy belső poén az egész internettel. Az emberek megosztják tapasztalataikat és véleményüket vele vicces képek és/vagy feliratok segítségével. Ezek általában könnyed témával rendelkeznek az élet bármelyik területéről, de van egy olyan fajtája ami inkább a nyugtalanítóbb aspektusokat helyezi előtérbe: reményvesztettség, halál, depresszió, szorongás stb. Ezeket hívjuk, úgymond depresszív mémeknek. 

Depresszív mémek helye az interneten


Bár egyesekben aggodalmat kelthet ez, kutatás igazolja, hogy az emberek akik depresszióval élnek együtt jobban preferálják ezeket a mémeket, mivel ezeken keresztül jobban megtudják értetni érzéseiket. Ezek a negatív poénok és fekete humor segíthet, hogy máshogy lássák a helyzetüket, érzéseiket.

Mivel negatív érzéseiket egyedi módon irányítják, a humort is máshogy használják. Ahogy egyre több több depresszív mém üti fel a fejét, egyértelműbb, hogy depressziós emberek mulattatónak és élvezetesnek találják ezeket. Gyakran komfort hoz számukra, hogy ezekkel az érzésekkel nincsenek egyedül, egyfajta közösség érzetet adva nekik azzal, hogy ezeket a poénokat sorstársaikkal megoszthatják.

Az érme másik fele


Bár a fentiekben a pozitív aspektusa lett bemutatva, fontos tudni, hogy ezek a interneten terjedő poénok is tudnak ártalmasak lenni nagy dózisban. Minél többet látják ezeket a ironikus, gúnyos, negatív nézeteket ismételni, annál gyorsabban repetitívek lesznek és visszahúzhatják őket ugyanazokba a gondolatmenetekbe, amiktől próbáltak megszabadulni. Fontos azt is megjegyezni, hogy nem minden depresszióval küzdő ember kedveli az effajta humort és nem mindenki küzd ezzel a mentális betegséggel, aki pedig igen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése