keresés

2022. május 3., kedd

Erotika és a nőiesség

A nemi ösztön mindenkivel együtt születik, alakul ki, de kezelni, szocializálni csak tanulási folyamat során lehetséges. Mára nem az utódnemzés sokszor az elsődleges szempont, ezért az ösztönök felé kerekedve az örömszerzés a legtöbb esetben a prioritás. Ez mivel már nem csak fizikai, biológiai folyamat, így a lelki irányvonalat felvéve fontossá vált a pszichoszexuális fejlődés, illetve fejlesztés. *link*



Dr. Hevesi Krisztina

Közgazdász, újságíró, pszichológus és pszichológia tanár, valamint sportszakpszichológus és egészségfejlesztő szakpszichológus képzésekre szert tett végzettsége szerint. De ki ez a nő? Dr. Hevesi Krisztina napjaink egyik legnagyobb szexuálpszichológus neve országos körökben. Több könyvével, mint például a Szextrém című köteggel oktatja a tanulni vágyókat a kellemesebb szexuális együttlétre oktatva.



A Partizán

A Partizán egy közép-politikai műsor a Youtube felületén. Vezető szerkesztője Gulyás Márton.

A női ideálok

A nő testi ideálok eltorzulása miatt rengeteg lány szenved a sztereotípiától. Éheztetik magukat, mert a vékonyabb a jobb. Pár extra kiló a véget jelentheti egy kevésbé elfogadó közegben. A korai szakaszban már csipkelődéssel is élethosszra tartó traumát okozhat a befogadónak a címző.

Bár már nem a fűző a nők elsődleges ellensége, eltorzítva ezzel a belső szervek helyét, alakját tökéletességre hajszolva, a probléma fennmarad. Az ázsiaiak a világon a legvékonyabbak, de nem csak genetika miatt. Az étkezésükön kívül más, kevésbé természetes módokkal érik ezt el, például különböző tapaszokkal eldugja a felesleges részeket, hogy vékonyabbnak tűnjenek.



A szex az közéletben

A szex, mint reklám, tudatosan van elhelyezve a médiában. Az autóvásárlástól kezdve a rágón keresztül minden szexualizálva van eladva.

 

A pornográfia hatásai

„Férfiak készítik, férfiak számára, ahogy a férfiak élvezik a szexet, és ahogy a férfiak szeretnék, hogy a nők élvezzék, és ahogy a nők soha nem fogják valószínűleg, vagy nagyon kis százalék.”

Szexuális agresszivitást serkentő hatásai megfigyelhetőek nagyon.

Erőszakosabb a jobb benne, az impulzusokat kitolják egyre szélsőségesebb, extrémebb környezetbe.  

„A női nem az igen.”

Arra oktatja szinte, hogy ha tiltakoznak a nők, akkor is élvezik.

„Olyan igényeket, extrém dolgokat éleszt, amelyek nem lennének”, ráadásul egyre fiatalabb korosztályban. Tizenhárom, nyolc, de már öt éves korban is, amikor még nem lenne szükség rá. A gyerekek kíváncsiak, természetükből kifolyólag, ám mint az alkohol esetében, erre is meg kell érni.

A prostitúció

A test elárusodik, egy számmá válik. A rajtuk megélt erőszak is erőszak, egyfajtaképpen emberkereskedelem. Mint a rabszolgaság alól, innen is nagyon nehéz felszabadulni. A test és a lélek az aktus során szinte két felé határolódik, sokszor tudatmódosító szerek hatásával megerősítve, hogy a lelkét megőrizhesse magának.


Tanulási forrás

Már forrás híján segítséget nyújthat edukációs szempontból, illetve segíthet a fogyasztónak, ha olyan erkölcsileg sarkalatos közegből jönnek, hogy nincs bennük meg a kellő rugalmasság.

Például a homoerotikus kapcsolatoknál segíthet a feleknek az aktushoz.

 

A szexualitás erőszak BŰN!

Értesítendő:


Hívja a vonalat, ha:

  • bizonytalan, hogy bántalmazó-e a partnere
  • szeretné átbeszélni a helyzetét és a lehetőségeit
  • családon belüli, párkapcsolati erőszakkal kapcsolatban szeretne hívni minket
  • szexuális erőszak vagy zaklatás érte
  • többet szeretne tudni a bántalmazás természetrajzáról
  • érdekli, hogy hogyan támogathatná érintett ismerősét, kollegáját, rokonát, tanítványát.

Országos Kríziskezelő Központ (OKIT)

Tel.: +3680205520 (0-24, minden nap, díjmentesen hívható)

E-mail: okit@csbo.hu

 

Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ)

Tel.: 116-123 (0-24, minden nap, díjmentesen hívható)

E-mail: sos@sos116-123.hu

Skype: lelkigondozas1 (hétfő-péntek, 17:00-01:00)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése