keresés

2022. május 10., kedd

Fájdalmas mosoly az NFT-univerzumban

Arató András tehetséges művészeket keres a most induló projektjéhez. 10 lelkes embert vár, akik részt vennének az úgynevezett Harold NFT-k megalkotására. A jelentkezőknek nem feltétlen kell magyarnak lenniük és különböző stílusokban örökítenének meg egy-egy rá jellemző pillanatot.


Ki is ő?

Már lassan több mint 10 éve, hogy az erőltetett mosolyú idős úrról készült stockfotók berobbantak az internetes meme-világba. Arató András vagy ahogy a „művésznevén” ismerhetjük Hide the Pain Harold a világ egy leghíresebb mémjét megformáló személy, a fájdalom elnyomásának nemzetközileg elismert digitális szimbóluma.

A nyugdíjas villamosmérnök azóta igazi celebbé vált, egy PR-akció keretében még a Manchester Cityvel is együttműködött. Most pedig a saját NFT-je, azaz nem helyettesíthető tokene arca lesz.


Saját NFT projekt

Noha a klasszikus memejeit még nem tokenizálták a népszerűségét kihasználva saját NFT-projektbe kezdene. Facebookon közzétett posztja alapján művészeket keres, akik szívesen dolgoznának vele. Még tárgyaltak arról, hogy milyen platformon fogják létrehozni ezeket, illetve az alkotásoknak valamilyen módon a Hide the Pain Haroldra kell majd reflektálniuk. Sőt, ma már nem elég az, hogy valaki birtokol egy NFT-t, hanem az alkotásokhoz csatolt extra szolgáltatásokra is nő az igény.

Menedzsere szerint ez remek lehetőséget biztosít a művészeknek, hogy sikeresen kiemelkedjenek az internet zajából és sokkal többen megismerjék a munkájukat. Aki elég erőt és tehetséget érez magában az az art@hidethepainherold.com email címre küldheti el rövid bemutatkozását és az eddigi munkásságát bemutató portfóliót.


Memek NFT formában

Nem ez volt az első kezdeményezés, hogy egy híres meme NFT formában valaki tulajdonát képezze. Például a "Grumpy Cat" 100 000 dollárért, a "Disaster Girl" 500 000 dollárért került egy vásárlóhoz. Noha végtelen példányban léteznek ezek a digitális térben az eredetiből csak egy példány van, amit hatalmas összegekért lehet értékesíteni.

Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése