keresés

2022. május 17., kedd

Miért az elektromos autóké a jövő?

 Az egész világ a benzines autókról elektromos autókra való átállás örvényébe süllyed. De elgondolkozott már valaha: Miért az elektromos járműveké a jövő, és nem más járműveké?

Az akkumulátor technológia kulcsfontosságú


A kormányok támogató politikájának és az olcsóbb akkumulátor-technológiának köszönhetően az elektromos autók jövője ugyanolyan olcsó, vagy még olcsóbb is, mint a nem túl messze lévő benzines autók. Jelenleg még mindig az elektromos járművek benzinüzemű autókhoz viszonyított magas ára a fő oka annak, hogy sok fogyasztó nem akar erre az új járműre váltani. Az új tanulmányok azonban azt sugallják, hogy a következő években ez változni fog.

A jelenlegi akkumulátorméret mellett az átlagos akkumulátorcsomag körülbelül 6300 USD-ba kerül egy tipikus elektromos autóban (luxusautóknál ez magasabb is lehet). A BloombergNEF szerint az akkumulátorárak sokat – 89%-kal – csökkentek az elmúlt 10 évben. Az átlagos költség jelenleg 137 dollár/kWh, ami a 2010-es 1191 dollárhoz képest alacsonyabb, de még mindig messze van attól a 100 dolláros határtól, amely szerint az elektromos járművek olyan olcsók, mint a belső égésű motorok.

Ezt a költséget nem lehet egyik napról a másikra csökkenteni, miközben az akkumulátorok költsége napról napra nő. Ha azonban semmi sem változik drámaian, ez a költség 2024-re 92 dollár/kWh-ra csökken a BloombergNEF előrejelzése szerint, és 2030-ra eléri az 58 dollár/kWh-t.

Alacsony fenntartási költség

Az autóvásárlókat nemcsak az autó ára érdekli, hanem ami még fontosabb, a birtoklási költség, amely magában foglalja a jármű értékcsökkenésének mértékét, a hitelfelvételi költségeket, az üzemanyagköltségeket, a biztosítási díjakat, a karbantartási és javítási díjakat. egyéb adókkal és illetékekkel.

Az autóvásárlókat nemcsak az autó ára érdekli, hanem ami még fontosabb, a birtoklási költség, amely magában foglalja a jármű értékcsökkenésének mértékét, a hitelfelvételi költségeket, az üzemanyagköltségeket, a biztosítási díjakat, a karbantartási és javítási díjakat. egyéb adókkal és illetékekkel.

A Tesla, egy potenciális autógyártó cég a jövő korában

Az olajválság korában az elektromos autók egyre népszerűbbek a világon. Jelenleg egy elektromos autó rendelése eltarthat néhány hónapig, de a megrendelések száma még mindig nagyon nagy. A Tesla S elektromos jármű jobb és biztonságosabb élményt nyújt a felhasználóknak.

A Tesla Model S 2021 nagyon fényűző megjelenést kölcsönöz, az alvázban eltér a hossz x szélesség x magasság 4978 x 2189 x 1435 mm teljes méretével. A motor mellett a Tesla Model S 70 Edition szívében egy villanymotorblokk is található, amely akár 315 lóerőt és 441 Nm maximális nyomatékot produkál. Gyorsulás 0-96 km/h-ra mindössze 5,5 másodperc alatt. A jármű végsebessége 225 km/h.

A fejlettebb változat a Tesla Model S 70D 2 villanymotorral, 328 lóerős maximális teljesítménnyel és 525 Nm nyomatékkal. Az autó négykerekű rendszerrel mindössze 5,2 másodperc alatt gyorsul 0-96 km/h-ra. Az S 70D verzió végsebessége hasonló a standard verzióéhoz.

Mindeközben a Model 90D változat villanymotorral rendelkezik, amely akár 417 lóerős maximális teljesítményt nyújt. A maximális nyomaték eléri a 657 Nm-t, és mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsul 0-96 km/h-ra.

Még lenyűgözőbb, hogy ez a Model 90D változat akár 473 km-t is megtehet egyetlen teljes feltöltéssel.

A Tesla S sorozat „utolsó főnöke” változata a P90D, melynek villanymotorja 463 lóerős maximális teljesítményt produkál. Az elért tapadás 966 Nm. Ez a képesség lehetővé teszi, hogy az autó mindössze 3,1 másodperc alatt gyorsuljon 0-96 km/h-ra, mielőtt eléri a 250 km/h-s maximális sebességet.

Emellett a vásárlók a Ludicrous csomaggal is frissíthetik az 532 lóerős teljesítményt, és a sprintidőt 0-96 km/h-ról mindössze 2,8 másodpercre csökkenthetik!

Amellett, hogy világszerte biztosít elektromos járműveket, a Tesla egyenáramú gyorstöltő hálózata külföldön 80%-os akkumulátortöltést képes támogatni mindössze 20-30 perc alatt!

Modern biztonság az automatikusan hajtó Autopilot szoftverrel

A Tesla Model S 2021 legjelentősebb biztonsági berendezése az Autopilot szoftver, amely néhány esetben támogatja az autonóm vezetést. Ez a rendszer az autó körül megjelenő érzékelők és a Tesla által beállított hatalmas adatforrás alapján működik.

  1. Tolatókamera
  2. adaptív tempomat,
  3. Sávelhagyásra figyelmeztetés
  4. Figyelmeztetés elülső ütközésre.
  5. Parkolásérzékelők és parkolássegítő
  6. 8 légzsák

Következtetést levonni

Bár az első Tesla modellként ismert, a Tesla Model S sikere tagadhatatlan. Az egyedi megjelenés, a technológiai belső tér mellett az autó az autóipar úttörőjárműve is nagy előrelépésekkel.


És ez a világ első számú lenyűgöző teljesítménye, amely a legvilágosabb bizonyíték arra, hogy a Tesla név jelenségként jelenik meg az autók világában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése