keresés

2024. április 12., péntek

Együttműködés a Telekom és a Netflix között

Új platformon vált elérhetővé a Netflix az egyik Magyarországon is elérhető tévészolgáltatónál. A Telekom TV platformja így új frissítést kapott, amely a nemrég történt megállapodásnak volt köszönhető.


A Magyar Telekom televíziós kínálatában a szolgáltatás előfizetői az új frissítéseknek köszönhetően hozzáférjenek a Google Play Áruházhoz azok is, akik korábban nem élhettek ezzel a lehetőséggel, mert nem rendelkeznek okostelevízióval. A Deutsche Telekom anyacég bejelentette, hogy március elejétől szerződést kötött a Netflixszel, így többek között Magyarországon is lehetősége lesz a Telekom ügyfelei számára a platform elérése. Az alkalmazás elérése nem függ a tévészolgáltatói tagságtól.

Szolgáltatói csomagok

A Magyar Telekom és más televíziószolgáltatók eddig egy másik streamingplatformmal, az HBO Max szolgáltatással álltak szerződésben és rendelkeztek annak tartalmaival, amellyel ki tudták egészíteni szolgáltatásaikat. Ez a lehetőség továbbra is rendelkezésre áll az ügyfelek számára, így a két streamingcég ugyanolyan előnyökben részesül a tartalmak megjelenítését és elérhetőségét illetően. Az első díjcsomagok április 10-től jelentek meg és váltak elérhetővé a Telekom honlapján, amely a Netflix-el kibővülve új árakat tartalmazott. 

A potenciális előfizetőket a televíziószolgáltató különböző egyéb mobil- vagy internetcsomagokkal próbálja meggyőzni a streamingplatform mellé. Árbeli eltérés nincsen a korábbi keretekhez képest, a Netflix pedig a Telekomtól függetlenül továbbra is három különböző szinten érhető el, amely alap-, standard- vagy prémium csomagokért 2490-3490-4490 forintot kell fizetni. A különbség az elérhető tartalmak és az egyidejű felhasználók száma között van, amelyet az előfizetők határozhatnak meg. 

Az együttműködés a streaming- és televíziószolgáltató között azt is mutatja, hogy a konkurens médiatartalmak között is lehet megállapodás. A Netflix-nek így egy más, inkább televízióhasználó réteget tud megcélozni, amely új használókat jelenthet az európai országokban.

 

Forráscikk: Kezdődik a Telekom TV és a Netflix kapcsolata - HWSW, Koi Tamás, 2024. 04. 08.

Tuningolt mobilnet és Netflix a Telekomnál - HWSW, Dömös Zsuzsanna, 2024. 04. 10.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése