keresés

2024. április 22., hétfő

Zöldebb Google

A fenntarthatóság a mai világ egyik kulcsszava. Nem véletlen, ugyanis a Földnek szüksége van a gondoskodásra, odafigyelésre, ahhoz, hogy továbbra is teljes kapacitással tudja ellátni az emberiséget. Annak érdekében, hogy még hosszú évekig jól és egészségesen élhessünk bolygónkon, meg kell óvnunk azt. A Google a Föld napja alkalmából bemutatja, hogy a cég miként támogatja a környezetünk védelmével foglalkozó vállalkozásokat.


A Startups for Sustainable Development nevű program 2019 novemberében indult, melynek keretében a Google olyan startupokat támogat, amelyek a fennterthatóságot tartják szem előtt. A program indulása óta már több, mint 500 ilyen vállalkozás fejlesztését segítették elő. Mesterséges intelligenciát alkalmazó eszközökkel és technológiákkal, mint a Google Cloud vagy az Earth Engine, illetve gondosan kiépített támogatókból és tanácsadókból álló hálozatukkal járultak hozzá mindezekhez. A következőkben három olyan startupot ismerhetünk meg, melyek a Google-lel együtt dolgozva igyekszenek megóvni földünket.

SurplusMap


norvég cég célja, hogy országuk megújuló energia korlátozását csökkentsék, és az ezzel foglalkozó vállalatokat támogassák. Azon dolgoznak, hogy a kormányt összekössék ezekkel a vállalatokkal, így hatékony zöldebb döntéseket tudjanak hozni az állam érdekében. A Google csapatával közösen építettek egy gépi tanuláson alapuló modellt, ami előre meg tudja határozni a legideálisabb helyet az elektromos járművek töltőállomásainak telepítésére. Ezeket a pontokat különböző adatokból, mint például az egyes úthálózatokból és forgalmuk milyenségéből állapítja meg.

Stream Ocean


A Stream Ocean a víz alatti élővilág megfigyelésével foglalkozik. Az óceánban kamerákat helyeztek el, melyek élőadást közvetítenek a víz mélyéről. Sőt, a mesterséges intelligencia segítségével még többet is megtudhatunk az egyes élőlényekről. A különféle halfajokat felismeri és megnevezi azokat az angol, illetve a latin nevén is.

FAUME


Franciaországaban a Google Cloud szakértői a FAUME-val együttműködve fejlesztettek ki egy olyan AI-modellt, mely a divatiparban a használt ruhák piacát segíti fellendíteni. Mégpedig úgy, hogy meghatározza a márkák ruháinak csereértékét és dinamikus viszonteladói árat biztosít figyelembevéve a fogyasztói keresletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése