keresés

2024. április 15., hétfő

Visszatérhet a World of Warcraft és sok más játék Kínába

Visszatérhetnek a Blizzard játékai Kínába, miután sikerült új megállapodást kötni a kínai partnerrel, a NetEase kiadóval – írja az Eurogamer.


A két cég útjai még 2023 januárjában váltak külön, miután nem sikerült megállapodni a 14 évvel korábban megkötött licencszerződés megújításának feltételeiről. Kínában ugyanis ahhoz, hogy egy játék elérhető legyen, egy helyi kiadóra, valamint a kormány engedélyére is szükség van.

Olyan címek váltak így elérhetetlenné Kínában, mint a World of Warcraft, a Hearthstone, az Overwatch vagy a Diablo.

Bár kifejezetten nem volt gyors a folyamat, bő egy évvel később úgy tűnik, mégis sikerült megállapodni, így minden ott folytatódhat Kínában, ahol 2023 januárjában abbamaradt – elviekben még a játékosok adatait is megőrizte a Blizzard. Azt egyelőre nem közölték a felek, hogy pontosan mikor lehetnek újból elérhetőek a címek.

A megállapodás fényében kicsit kellemetlen a NetEase korábbi videója, ami még 2023 januárjában született, és egy óriási WoW-szobrot pusztítanak lelkesen a kínai vállalat munkatársai. Ez még a szakítás idején történt, de jól mutatja, milyen súlyos nézeteltérések lehettek a két cég között.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése