keresés

2024. április 4., csütörtök

A Teams kiválik az Office csapatból

A Microsoft 365 és Office 365 irodai szoftvercsomagok árazása és struktúrája tavaly októberben változott meg az Európai Gazdasági Térség és Svájc területére vonatkozóan, a vállalatoknak lehetővé vált olyan havi vagy éves előfizetést vásárolniuk, mely nem tartalmazza a Teams kollaborációs platformot. 


A dolgot nem önszántából lépi meg a Microsoft, a háttérben az Európai Unió és a konkurens Slack panasza áll, és már évek óta tart az ügy, melyre a napokban tett pontot a cég – ráadásul globálisan, nem csak az Európai Unió területén.
A világszerte 320 millió felhasználóval rendelkező Teams a jövőben önálló szolgáltatásként lesz értékesítve. A klasszikus erőfölényes ügy az egyik versenytárs, a Slack panasza alapján indult el még 2021-ben, ebben a rivális azt kifogásolta, hogy a Microsoft azáltal, hogy a Teamst az Office 365 és a Microsoft 365 csomagok elválaszthatatlan részévé tette, visszaélt erőfölényével és kiszorította versenytársait a piacról.
A csomagok átalakítása és újraárazása a Microsoft részéről egy proaktív lépés volt a Teams kollaborációs platform és az Office 365 és Microsoft 365 termékek viszonyáról szóló uniós versenyjogi vizsgálat megnyugtató lezárásának irányába. A redmondi szoftveróriás bejelentette, hogy az unióban látott lépést globális bevezetés követi, tehát már világszerte mindenhol szétválasztva értékesíti a két terméket az új kereskedelmi ügyfelek számára, külön árazással. A szélesebb körű szétválasztás az olyan kollaboratív kommunikációs platformok számára lehet jó hír, mint a Slack vagy a Zoom, az ügyfelek pedig olcsóbb csomagokat vásárolhatnak a Teams nélkül. Az előfizetők hamarosan dönthetnek, hogy milyen kondíciók mentén szeretnék tovább használni a Teams és az Office-programokat, míg az új ügyfelek már eleve csak külön választhatják a szolgáltatásokat.



                https://teach.cbs.dk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése