keresés

2024. április 8., hétfő

Újra drágul a Spotify


A világon semmi sincs ingyen. Fizetünk, ha éhségünket, szomjunkat akarjuk csillapítani. Fizetünk, ha új külsővel, új ruhában szeretnénk valahol megjelenni. Fizetünk azért, hogy eljussunk egyik helyről a másikra, hogy lakhassunk valahol, hogy lakásunkban élvezhessük a víz, gáz, elektromosság adta kényelmeket. Természetesen azért is fizetnünk kell, hogy kikapcsolódhassunk. A zenehallgatás öröktől a relaxáció egy formája volt, amit mára - többek között - a Spotify tesz elérhetővé.


Ki nem szereti a zenét?

Van, akinek a teljes kikapcsoláshoz elegendő annyi, hogy egy-két percre becsukja a szemét, bezárkózik egy csendes szobába. Mások ilyenkor kirándulni mennek vagy elutaznak valahova. De abban szinte mindenki egyetért, hogy a zene a gyors kikapcsolódásnak egy általános eszköze. Ki ilyen, ki olyan zenét szeret hallgatni. Van, aki ellazulni használja, van, aki inkább azért, hogy felgyorsuljon tőle, beindítsa a gondolkodását vagy energialöketet vár a dallamoktól. Mióta az emberiség életét betölti az internet, sokkal egyszerűbben jutunk zenéhez, mint például a nyolcvanas években. A különböző steaming szolgáltatók már nemcsak számítógépen, tévén, de telefonon is pillanatok alatt elérhetők és a világ összes zenéjéből kínál válogatást számunkra.

Semmi sincs ingyen

A Spotify számos ingyenes, de limitált csomaggal támogatja a zenék kedvelőinek millióit. Bevétele az előfizetésés tarifák használóiból ered. Nem kizárólag zenét szolgáltat, hanem hangoskönyvkeket, videókat is elérhetünk rajta. Idén másodszorra tervez áremelést a Spotify, jelenleg 5 országban, melybe Nagy-Britannia, Ausztrália és az USA is benne lesz. A prémium csomagot választó előfizetőknek viszont jó hír, hogy streamingszolgáltató licencemegállapodást kötött például az Universal, a Sony és a Warner zenei részlegével is. Mindezzel együtt a cég a jövőre nézve további 14 százalékos drágulást jósolt.


Forrás: Árakat emel a Spotify 2024/04/08 

Képek: depositphotosa-gameshop

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése