keresés

2024. április 11., csütörtök

HD minőségű képeket is küldhetünk ezentúl Messengeren

Régen várt, új funkciókkal találkozhatunk a Facebook üzenetküldőjében. A legfontosabb talán, hogy a felhasználók végre jó minőségű képeket is megoszthatnak egymással, de egyéb újításokkal is találkozhatnak: albumokat készíthetnek, valamint nőtt a csatolt fájlok maximális mérete is. Az eddigi tapasztalok szerint nem minden beszélgetésben jelennek meg automatikusan az újdonságok, érdemes frissíteni az alkalmazást.


Jobb képminőség

A Meta közlése szerint ezentúl HD minőségű képeket is lehet küldeni a Messengerben, a jobb képminőséget a képválasztó jobb felső sarkában lévő „HD” felirat segítségével tudjuk elérni. Ennek aktiválása esetén a képeket sokkal jobb minőségben tudjuk elküldeni, ami pozitív változás az eddigi, kifejezetten gyenge felbontáshoz képest, bár azért ne gondoljunk stúdió minőségre. Érdekes módon ez a funkció egyelőre nem minden beszélgetésben érhető el, ennek oka nem ismert.

Albumok készítése, nagy fájlok küldése 

A másik hasznos újítás, hogy a csoportos beszélgetésekben közös albumokat is létre lehet hozni, melyekben a résztvevők fotókat és videókat egyaránt elhelyezhetnek. Ezáltal egyszerűbb lesz a médiatartalmak rendszerezése. A létrehozásához elsőként ki kell jelölni a fényképeket, majd „Album létrehozása” opcióval elkészül az album, de mindezt egy, már elküldött fotónak a megérintésével is el tudjuk érni. A csoport tagjainak lehetőségük van tartalmakat hozzáadni vagy törölni. Az albumokat ugyanúgy letölthetjük a saját tárhelyünkre, ahogy eddig és változatlanul megtalálhatók lesznek külön a beszélgetésbe beküldött médiafájlok között.

A harmadik új funkció szintén sokaknak hasznos lehet, hiszen a Meta üzenetküldője, akár 100 MB méretű állományok – doc, pdf, xls és zip formátumú fájlok – megosztására is képes lehet a jövőben, így az e-maileknek is konkurenciát jelenthet.

Az újdonságokat folyamatosan vezeti be a Meta mindenkinél, tapasztalatok azt mutatják, hogy valami már most elérhető, bizonyos funkciók bevezetésére viszont még várni kell. Mindenesetre az alkalmazást frissítve a Play Áruházban és az App Store-ban naprakész lehet az üzenetküldő rendszerünk.

A funkciók nagy része már régóta elérhető egyébként a Meta más platformjain, mint a WhatsApp és ez Instagram, a vállalat láthatóan egységesíteni szeretné a funkciókat mindhárom felületén. A Messengeren közelmúltban bevezetett végpontok közötti titkosítást például a WhatsApp-on már régóta elérhető.

Forráscikk: Tech: 3 jelentős változás van a Facebook Messengerben, az egyikre 12 éve vár mindenki | hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése