keresés

2024. április 29., hétfő

VEKKER az új projekt

Saját fejlesztésű online rendszert alakított ki az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói számára. A projekt a gyakorlatközpontú oktatás mellett megkönnyítené a hallgatói élet mindennapi velejáróit és nehézségeit és arra ösztönözné a diákokat, hogy egy kommunikatív és egészségesebb életet folytassanak.


Kezdetek

A rendszert VEKKER névre keresztelték el, amely a készségfejlesztésben és az egyetem infrastruktúrájában is nagyon nagy segítséget nyújthat a hallgatók számára. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósulhatott meg, amelyet az Európai Unió támogat, mintegy 2,125 milliárd forinttal. Az egyetem oktatói, munkatársai, hallgatói, szakfelelősei, szakmentorjai, szakreferensei, valamint Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály, Hallgatói Támogató és Szolgáltató Központ munkatársai 2 éven át dolgoztak a projekten, amely digitálisan egyesíti a Hallgatói Támogató Rendszer egységeit.
A projekt április 5-én startolt el a hallgatók számára, de egyelőre teszt rendszerben működik, minden visszajelzést és adatok figyelnek azért, hogy megfelelően tudják majd javítani az esetleges hibákat, hiányosságokat. A hivatalos verzió a következő év szeptemberétől indul a projekt tervezett befejezési dátuma 2026. 06. 30.

A fejlesztés Informatikai Fejlesztési Osztály, illetve a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Média és Design Intézete közös munkájának eredménye, mint a látványterv, mint a szoftver terén. Csaknem 20 informatikus dolgozott a projekten, és 200 hallgatót vontak be a tesztelési fázisba, illetve egy etikus hacker csapattal is tesztelték a rendszert a kockázatok elkerülése miatt. 


A rendszer

A rendszer három alappillére hagyatkozik, elsősorban, hogy a hallgatók kapcsolatban tudnak lépni az alkalmazáson keresztül egymással, akár külön tematikus fórumokon, tantárgyi témakörökben, másod-és harmadsorban az oktatókkal, egyetemi ügyintézőkkel is ugyanúgy egyszerűen fel tudják venni a kapcsolatot különböző esetekben. Ez a funkció egyszerűbbé és természetesebbé tenni a kommunikációt az egyetemi életben és nagyban hozzájárulhat, mint az egyetem, mint a hallgatók fejlesztéséhez. 

Az alkalmazás a mobilokon, asztali számítógépeken és más egyéb eszközökön is elérhető, így széleskörű tábort tud elérni. A kommunikációs funkciója mellett, különböző szolgáltatások is szerepet kaptak, többek között naptár, útvonaltervező, órarend, illetve az egyetem különböző eseményei és hirdetményei is helyet kaptak. Mindemellett a környéki szabadidős programok, sportolási és kirándulási lehetőségek és helyi közösségi rendezvények is részét képzik az alkalmazásnak.
A VEKKER össze van kötve az egységes tanulmányi rendszerrel és a Neptunnal is így könnyen hozzá lehet férni és nyomon lehet követni különböző adatelemekhez is amelyekre a hallgatónak szüksége lehet. A VEKKER rendszer nem csupán egy egyszerű kommunikációs platform, hanem egy olyan innovatív megoldás, amely összekapcsolja az egyetemi élet minden fontos elemét egy intuitív és könnyen kezelhető felületen keresztül. Emellett a projekt résztvevői folyamatosan figyelik a felhasználók visszajelzéseit és javaslatit, hogy még jobban testre szabhassák a rendszert a hallgatók igényei szerint, így biztosítva az optimális felhasználói élményt és hatékonyságot az egyetemi közösség számára.
Egy ilyen alkalmazás rendkívül effektív lehet az egyetemi közösség számára. Segíthet az oktatás és kommunikáció hatékonyságának növelésében, valamint könnyebbé teheti a hallgatók számára az egyetemi élet minden területét.Azonban az alkalmazás sikeressége nagymértékben függ az alkalmazás tervezésétől, kivitelezésétől és a felhasználók által nyújtott visszajelzésektől.

Ha az alkalmazás jól van tervezve és megfelelően van beállítva, valamint ha a felhasználók aktívan használják és visszajelzéseket adnak, akkor nagy valószínűséggel sikeres lesz és hozzájárulhat az egyetemi közösség fejlődéséhez és hatékonyságához.A projekt ötlete mindenképp hasznos és a jövőt tekintve nélkülözhetetlen. Az egyetemeknek fontos kialakítani egy belső (de akár külső) egyszerű kommunikációs felületet, ami egyre inkább szükségesnek látszik jelen információs és tudományos társadalmat tekintve. A hallgatóbarát felület és tematika pedig egyértelműen szükséges a diákok fejlesztésében és oktatásában.


Források:VEKKER,
               Készítők,
               Szolgáltatások,
               Projekt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése