keresés

2023. május 6., szombat

Már Magyarországon is elérhető a fizetős Twitter


   Lehetséges, hogy májustól díjat kell fizetni a Twitteren cikkenkként. Elon Musk cége új bevételszerzési lehetőséget adhat a kiadóknak (a már meglévő előfizetéseken túl). Úgy látszik, lehetővé teszik, hogy a kiadók díjat számítsanak fel a felhasználóknak az oldalon megjelent cikkekhez való hozzáférésért.  Az új funkció részletei, még nem teljesen világosak. Nem tudni, hogy ki számára lesz elérhető a lehetőség, továbbá, hogy mennyi jutalékot kap majd a Twitter.


A Twitter előfizetéses szolgáltatása:

    A kezdetben csak pár országban elérhető előfizetés, már Magyarországon is elérhető március 2.-ától. A Twitter Blue szolgáltatással a felhasználók posztolás után is szerkeszthetik a tweeteiket, illetve lehetőségük van hosszabb posztok írására (az ingyenes 280 karakteres limit, 4000-re bővült). Kevesebb reklámmal találkozhatnak, teljes reklámmentességre továbbra sincs lehetőség. Akár HD-minőségű videókat is közzé tehetnek, az algoritmus kiemelten kezei a tweeteiket,  továbbá megkapják a hitelesítést jelentő kék pipát. 

   Weben keresztül előfizetve a szolgáltatás havonta 2850 forintba kerül, évente pedig 30 ezer forintba. Androidos vagy IOS-es alkalmazáson belül fizetve a havi díj 4 ezer forint, éves szinten pedig 41 490 forint. Az árkülönbség abban rejlik, hogy Musk a Google Play Store és az Apple Store  30 %-os járulékát a felhasználókra terheli. Nemrég a Meta két platformján, Instagrammon, illetve Facebookon indított hasonló előfizetést. Az előfizetők itt is kapnak hitelesítést jelentő kék pipát, a sok más szolgáltatással együtt.

Több nem fizető profil is visszakapta a kék pipát

   Elon Musk lépése felforgatta a Twitter régóta fennálló ellenőrző rendszerét. A kék pipa eddig a hírességek hivatalos profilját jelölte és hitelesítési eszközként használták. Ezzel próbálták megállítani a hamis profilok, illetve információk terjedését. Most azt szimbolizálja, hogy a fiók elő van fizetve a Twitter Blue szolgáltatásra. Sok felhasználó nem fizetett elő, így április 20-án kezdték elveszíteni a pipáikat. A BBC írása szerint, sok nem fizető profil hirtelen mégis visszakapta a kék pipáját (a BBC is visszakapta, annak ellenére, hogy nem fizettek a Twitternek). Ez elsősorban a híres profilokat érinti, Elon Musk elmondása szerint, pedig egyes fiókokra saját maga fog előfizetni. 


Források:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése