keresés

2023. május 7., vasárnap

Kiberbűnözés és sport

Mivel jelentős károkat okozva evről-évre növekszik a kiberbűnözés, az Európai Bizottság jelentős összeget fordítana az Unió egészét lefedő védelmi megoldásokra. Azonban ez még nem elegendő, ugyanis az embereket megfelelően kell tájékoztatni és oktatni.

Piros lap

Többek között a nagyobb sportesemények idején megnőhet az online csalások száma. Ezért a Szerencsejáték Zrt. és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága a közelgő Európa-liga döntő kapcsán átfogó tájékoztatási kampányba kezdett. Az SZTFH és az SZRT négy héten át tartó tájékoztató sorozatot fog tartani, amivel az internetes csalások különböző módjaira hívják fel a figyelmet, valamint  biztonsági tippeket is adnak.

A kampányt a Jelszó világnapján, azaz május első csütörtökén indították, és május végén az SZFH "Minden Kiberül" podcastjében meghívott vendégekkel fognak beszélgetni az aktuális kockázatokról.

Csalások és hazugságok

A kiberbűnözők egyik kedvelt eszköze, hogy a felhasználók érzelmeire próbálnak hatni, leggyakrabban emailben, vagy a közösségi médiafelületeken cserkészik be leendő áldozataikat. Az sem kizárt, hogy online videójátékokon keresztül próbálják megszerezni pénzügyi és személyes adatainkat. Nagy értékű nyereményeket ígérnek, csaló weboldalakat hoznak létre.

Az SZTFH ezért létrehozta a Mutass piros lapot a kiberbűnözöknek című tájékoztató anyagát, melyben igyekeznek összefoglalni a leggyakoribb csalási trendeket.


Forrás:

Nyomokra akadj, ne horogra!
Így használják ki a magyarországi sporteseményeket a kiberbűnözők
Így használják ki a foci-vb-t a kiberbűnözők

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése