keresés

2023. május 22., hétfő

Leáldoz-e a TikTok fényesen ragyogó csillaga?



A TikTok alkalmazást, még aki nem használja, az is nagy valószínűséggel ismeri
hírből. Márpedig amióta jelen van a mindennapi életünkben, mint videómegosztó közösségi szolgáltatás, nemigen telt el hosszabb időszak anélkül, hogy ne szólnának róla hírek. Mostanában éppen a betiltásáról.

A kínai videómegosztó alkalmazásnak nagy döfés lenne elveszteni az amerikai piacot, hiszen felhasználóik jelentős része odavalósi. Jelen pillanatban a TikTok több mint 150 millió használója él az USA-ban, a 13-17 éveseknek 67%-a használja, ennek több mint negyede állandó jelleggel. 2023. márciusától az USA egyes államai és Kanada is korlátozta azon emberek hozzáférését az alkalmazáshoz, akik hivatalos kormányzati szerveknél dolgoznak, de ez most a következő szintre emelkedett. Megvan ugyanis az első állam, ahol teljesen betiltják a TikTokot.

Montanában 2024. január 1-től nem lehet fent az Apple és a Google boltjaiban kínált alkalmazások között, miután Greg Gianforte, az állam kormányzója, aláírta a tervezetet, ami a TikTok hivatalos betiltását tartalmazta. Elviekben a magánszemélyek, akik ennek ellenére továbbra is használják az alkalmazást, nem lesznek büntetve. 

A TikTok vezérigazgatója tagadta, hogy bármiféle adatot megosztottak volna a kínai kormánnyal, ez egy márciusban megrendezett kongresszusi ülésen hangzott el. 

Az intézkedés egyes civil szervezetek szerint alkotmányellenes, már pert is indítottak a törvény blokkolásának ügyében.


Forrás: TikTok betiltása Montana államban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése